Audi Q4 RS dolazi sa najmanje 400ks

Više slika

Više slika

Kompanija Audi je dobila zeleno svetlo za kreiranje vrhunske verzije opsega dodavanjem RS oznake Q4 modelu...

Očekuje se da će novi automobil pratiti proizvodnu verziju koja stiže krajem 2019. godine, ali određeni mediji sugerišu čak da će sledeći Audi RS Q4 koristiti identičan motor kao i modeli RS3 i RS TT serijala.

Ovaj duo je napajan petocilindričnim TFSI motorima zapremine 2,5 litara, koji proizvode 400 ks i 480 Nm obrntog momenta. Kako biste stekli sliku ovih cifara performansi, morate znati da RS 3 Sportback dostiže 100 km/h za samo 4,1 sekundu pre nego što u elektronski limitiranim modelima dostigne maksimalnu brzinu od 250 km/h.

U vreme kada RS Q4 nastupi na tržištu, petocilindraš kompanije takođe može biti poboljšan kako bi proizvodio preko 400 ks i dolaziće sa standardnim pogonom na sva četiri točka i sedmostepenim S tronik menjačem duplog kvačila.

Cene ulaznog nivoa Audi Q4 modela procenjene su na oko 34.000 € u Nemačkoj, što će automobil smestiti po svim osnovama negde između Q3 i Q5 serija, što je i logično, zar ne?

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group