Audi Q3 dolazi sredinom 2018. sa 400 ks

Više slika

Više slika

Stručnjaci se konstantno pitaju da li je kompanija Audi zašla za svoj zenit, jer je u svakom pogledu daleko iza konkurenata koji svoju ponudu šire brzinom kosmosa...

Sa padom prodaje, odnosno vrlo malim povećanjima iste, ali padom u poređenju sa nekim drugim godinama, nemački brend svoje nade uzda u najnoviju liniju luksuznih modela A8, koji ni u kom pogledu nisu izneverili očekivanja. Međutim, ovo ne mora predstavljati sve vredno očekivanja i nestrpljenja.

Audi Q3 polako, ali sigurno, postaje serija sa istorijom u kolažu ovog brenda, tako da uopšte ne čudi da nemački gigant radi na osvežavanju, redizajniranju i modernizaciji ovog modela, koji će u tom obliku stići sredinom sledeće godine.

Sudeći prema određenim svetskim publikacijama, sledeća generacija Q3 modela dobiće na volumenu, što će joj svakako pomoći da se distancira od nove linije Q2. Ništa od ovoga još uvek nije zvanično, ali stižu informacije da će automobil biti duži za oko pet centrimetara.

Bilo kako bilo, ova dodatna dužina može pomoći prilikom stvaranja daleko komotnije putničke kabine, kao i većeg prtljažnog prostora, koji će prema navodima dobiti zapreminu od 400 litara.

Malo toga dodatnog je poznato o modelu, ali svi dosadašnji izveštaji sa saradničkih publikacija govore o tome da će novi Q3 biti postavljen na MQB platformu brenda. Ovakva šasijska postavka dozvoliće krosover modelu da bude lakši za 50 kg od svog prethodnika takođe.

Opcije motora ostaju nepotvrđene, ali prema pojedinim izvorima Q3 će dobiti dvolitarski četvorocilindrični agregat koji proizvodi 204 ks, ali možemo očekivati i TDI jedinice sa četiri cilindra, dve litre zapremine i oko 252 ks.

Po pitanju verzije performansi, novi S Q3 dolaziće sa petocilindričnom mašinom zapremine 2,5 litara i 340 ks, dok će dorađena linija istog motora biti smeštena u RS Q3 automobile i proizvodiće 400 ks.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group