Audi predstavlja specijalno izdanje R8 modela

Audi proslavlja desetu godišnjicu svog neverovatnog 5.2 litarskog V10 motora koji pokreće R8 model, ograničenim izdanjem superautomobila…

U decembru 2008.godine, Audi brend je najavio svoj R8 superautomobil neverovatno visokih performansi, opremljen V10 motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, da bi ga zvanično predstavili već sledeće godine na sajmu u Detroitu. Audi R8 V10 Decennium kreiran je kao omaž motoru sa deset cilindara koji je doneo brojne trofeje slavnom nemačkom brendu.

Ograničen na samo 222 jedinice, Audi je pripremio specijalno izdanje za lansiranje zajedno sa kupeom nove generacije kasnije ove godine. R8 V10 model ograničenog izdanja dostupan je samo u formi kupea, a dolazi obojen privlačnom mat Daytona sivom bojom, koja je kao kontrast dobila brojne bronzane akcente. Vlasnici Decenniuma takođe imaju opciju izbora između pet metalik nijansi i jedne sedefne boje.

Usisna grana i točkovi od 20 inča, zajedno sa poklopcem motora imaju mat bronzanu boju, dok su Audi oznake, prednji spojler, strane i difuzer odeveni u sjajno crnu. U enterijeru, kabina je dobila brojne logoe specijalnog izdanja i izobilje umetaka od sjajnog karbona. Sedišta imaju inserte od Alkantare sa dijamantskim šavovima, dok centralni naslon za ruke, paneli vrata i volan dolaze sa bakarnim, kontrastnim šavovima.

Specijalno izdanje bazirano je na R8 modelu sa vrha opsega, što znači da V10 motor koji se u njemu nalazi proizvodi 620 konjskih snaga. Audi tvrdi da ovaj model od nula do sto kilometara na čas ubrzava za 3.1 sekundu, sa maksimalnom brzinom od 331 kilometar na čas. Dostupan od ovog proleća, Audi R8 V10 Decennium košta 222.000 evra.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group