Audi predstavlja nove planove za sledeću deceniju

Više slika

Više slika

Kompanija Audi otkrila je da radi na kreiranju dva nova potpuno električna terenska modela, koja bi trebalo da nastupe na nemačkom tržištu 2021. godine…

Svako kome  je trebao dokaz da ovaj brend radi na prvoj proizvodnoj verziji potpuno električnog E-Tron SUV automobila, sada ga ima. Audi je svoj E prvenac najavio javno na putevima i prilikom testiranja, a tada smo mogli da primetimo kako prototip izgleda baš kao koncept iz 2015. godine.

Sa druge strane, prethodnog meseca na Shanghai Auto Show sajmu automobila, Audi E-Tron Sportback Concept dobio je zeleno svetlo za proizvodnju i trebalo bi da stigne na teritoriju Evrope tokom 2019. godine. Ova odluka je zvanična sudeći prema izvorima, a kako je u daljem izveštaju potvrđeno, jednom kada bude bio spreman, električni terenac će biti podržan modifikovanom MLB Evo arhitekturom, koju će deliti sa A4, A5, Q5 i Q7 modelima.

Sada, najnovije vesti sugerišu da će se predstojeće linije E-Tron Quattro i E-Tron Sportback automobila proizvoditi u Briselu, međutim ovakva odluka je preinačena i dogovoreno je da se nove serije ipak grade u nemačkom Inglštadu.

Audi je odbio da pruži bilo kakve specifikacije vezane za dva buduća terenska modela, ali je potvrdio da će predstavljati samo deo grupe ne manje od 20 vozila koja će biti lansirana do 2025.godine i od kojih će 10 biti potpuno električna.

Veruje se da će sledeći model Audi E-Tron Quattro automobila biti baziran na platformi kreiranoj od strane kompanije Porsche posebno za električna vozila. Upravo zbog toga, dobiće istu arhitekturu kao i ostala dva eletkrična terenca ovog proizvođača.

Audi je dao izjavu vezanu za ova dva nova modela tokom proglašenja produžetka razvojnog plana za fabriku u Inglštadu do 2025. godine.

"Dugo smo se borili za garantovanje očuvanja radnih mesta do polovine sledeće decenije. Naše kolege moraju imati zagarantovanu budućnost, a to je nešto što konačno možemo da im ponudimo", izjavio je Peter Moš, direktor General Works sektora kompanije Audi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group