Audi predstavio novi električni prototip

Više slika

Više slika

Reč je o sportskom modelu koji isporučuje snagu od 637 KS...

Ranije ove godine, Audi je rekao da će E-Tron vozila dobiti puni RS tretman, a sada je nemačka marka zvanično predstavila prototip RS e-Tron GT, koji ispunjava to obećanje.

Audi RS e-Tron GT treba da se takmiči sa Teslom Model S i Porsche Taycan Turbo S modelima, zahvaljujući sličnoj veličini, statistikama performansi i pretpostavljenoj ceni. Iako još nisu poznate sve informacije o električnom automobilu, Audi je rekao da će RS e-Tron GT stići narednog proleća i da će predstavljanje ne-prototipa biti predstavljeno kasnije ove godine.

Ono što sada znamo je kako će automobil izgledati i šta će isporučiti. Koristi isti pogon sa dva motora kao i Taycan Turbo S i ima bateriju od 83,7 kWh, što proizvodi 589 KS u standardnom režimu. Međutim, funkcija prekomernog pojačavanja isporučiuje 637KS, što je izuzetna snaga.

Tako je ovaj auto postao Audijev model sa najbržim ubrzanjem, postigavši 100 km/h iz mirovanja za manje od 3,5 sekunde, što je lepo postignuće za električni auto koji teži 2,3 tone. Budući da se radi o RS modelu, Audi je od njega stvorio pravu vozačku mašinu dodavanjem sistema kontorle proklizavanja, vazdušnog oslanjanja i upravljanja na svim točkovima uz velike kočnice i mogućnosti brzog punjenja .

Takođe će se isporučivati sa  jedinstvenim zvukom koji treba da zadovolji sve one kojima možda nedostaje iskustvo motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group