Audi potvrdio nove modele

Audijev šef tehničkog razvoja Ulrich Hackenberg je potvrdio da će R8 e-tron u proizvodnju, ali vrlo verovatno će se proizvoditi samo prema porudžbinama...


Za sada još uvek nije poznato kada će ovaj model stići na tržište, niti da li će se proizvodna verzija bazirati na trenutnoj ili sledećoj generaciji standardnog R8 koja se očekuje sledeće godine, ali sada je sasvim jasno da u Audiju više nema sumnje da bi R8 e-tron trebao da bude komercijalizovan. 

Koliko je poznato autonomija ovog električnog sportiste bi trebala da bude podignuta sa 215 na oko 450 km, što je prvenstveno zasluga napretka u izradi baterija, što je omogućilo i veći kapacitet i smanjenje prostora koji zauzimaju u automobilu, odnosno smanjenja ukupne mase vozila.

Uprkos izveštajima da će dolazak druge generacije modela Q7 biti odložen, Hackenberg tvrdi da to nije istina i da će na tržište stići do kraja ove godine. Takođe, do kraja 2014. bi na tržište trebala da stigne i nova generacija modela A8, koja bi navodno trebala da ponudi sistem "pilotirane vožnje", odnosno tehnologiju koja će "automobilu omogućiti samostalno upravljanje u gradskim stani-kreni situacijama".

Hackenberg je otkrio i da u Ingolstadtu teku pripreme i za ekonomičnu verziju TT-a, koja će verovatno nositi oznaku Ultra, a koju će pokretati 2,0 4-cilindrični TDI motor čija bi se emisija ugljen dioksida trebala da se kreće oko 110 g/km. Dodao je i da u Audiju razmišljaju o "daljnjim karoserijskim verzijama TT", koji bi usledile iza "verovatnog" Shooting Brakea.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group