Audi pokreće proizvodnju u Brazilu 2015.

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi, koji posluje u okviru Folksvagen grupe, saopštio je danas da će početi sa proizvodnjom automobila u Brazilu od 2015. godine.

Ova kompanija će investirati oko 150 miliona evra kako bi se pripremila za proizvodnju modela "audi Q3" i "A3 sedana" u fabrici u gradu São José dos Pinhais, u brazilskoj saveznoj državi Parana.

"Pomoću proizvodnje u Brazilu, stvorićemo osnovu za dodatni rast u tom regionu", izjavio je izvršni direktor Audija, Rupert Štadler, i dodao da kompanija planira da udvostruči distributivnu mrežu u toj zemlji do kraja ove decenije.

"Sa današnjom odlukom u vezi Brazila, idealno smo pozicionirani u svim zemljama BRIKS-a", izjavio je Štadler, misleći na zemlje u razvoju poput Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južnoafričke Republike.

Audi je, takođe, saopštio da će do kraja ove godine otvoriti drugu fabriku u Kini, kao i da će do 2016. izgraditi fabriku u Meksiku.

Izvor: AUDI

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group