Audi dodaje više snage svojim R8 V10 Performance RWD modelima

Audi R8 serija nalazi se na tržištu još od 2006. godine, a tokom prethodnih 15 godina izbacila je brojne varijante, od kojih je najuzbudljivija R8 V10 Performance RWD serija, koja je nedavno dobila redizajnirane modele za sledeću godinu...

Sebastian Grams, generalni direktor Audi Sport GmbH odeljenja, izjavio je: "Audi R8 V10 RWD ostao je uz kupce godinama i uspostavio se kao ljubimac publike od samog starta, posebno zbog svog pogona na zadnjoj osovini, preuzetog sa R8 LMS trkačkog automobila, koji ga čini neuporedivo dinamičnijim od svega što na tržištu postoji". Kako bi još više poboljšali ovo iskustvo, inžinjeri kompanije Audi dodali su još 30 ks i 10 Nm obrtnog momenta moćnom 5,2 litara velikom V10 FSI motoru sa unutrašnjim sagorevanjem, za ukupnih 570 ks i 550 Nm obrtnog momenta.

Kako bi pomogao RWD kupe izdanju u svim uslovima, mehanički diferencijal ograničenog proklizavanja ugrađen je kako bi osigurao pravu količinu snage na određenom točku, omogućujući savršeno raspoređivanje snage u kišnim uslovima, na primer, što je veoma bitna stavka, posebno zbog toga što nemački kupe teži svega 1.590 kg i 1.695 kg u Spyder varijanti.

Sport Mode sada sarađuje u tandemu sa ESC sistemom kako bi omogućio profesionalne driftove, dok su automobili postavljeni na ultra-laganim devetnaesto i dvadesetoinčnim aluminijumskim ojačanim točkovima, iza kojih se nalaze osamnaestoinčne čelične ili opcione devetnaestoinčne visokoperformansne keramičke kočnice. Radi dodatnog izdvajanja od ostalih R8 reinterpretacija tu su crni usisnici vazduha, prednji spliter i zadnji vazdušni otvori, kao i komplet masivnih ovalnih izduvnih cevi od nerđajućeg čelika, dok u putničkoj kabini kupci mogu pronaći 12,3 inča veliki ekran osetljiv na dodir u standardnoj ponudi.

U Nemačkoj, bazna cena kupe varijanti iznosi 149.000€, dok Spyder verzija automobila stiže na tržište sa cenom od 162.000 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group