Audi A8 L otporan na metke

Više slika

Više slika

Audi je lansirao najnoviju verziju svog blindiranog A8 L Security modela u Rusiji, veoma tajnovito…

Zapravo, slavni nemački brend nije predstavio ni zvaničnu objavu na svom sajtu. Ipak, uspeli smo da otkrijemo šta se sve u ovom modelu krije. Novi Audi A8 L Security ima zaštićenu putničku ćeliju koja odgovara VR9 standardima, zajedno sa svim staklenim površinama koje su dobile zaštitu klase 10. Blindirana zaštita dodata ovoj limuzini može svoje putnike zaštititi od snajpera, rafalne paljbe i ručnih granata. Pored sve zaštitne oplate, A8 L Security takođe poseduje veoma interesantan harver koji uključuje sistem interkoma koji se nalazi u blindiranoj kutiji koja je ugrađena u gepek, sekundarni akumulator i jedinicu za gašenje požara sa donje strane, kućišta točkova, kao i specijalni rezervoar za gorivo.

Dodatne bezbednosne opcije novog modela uključuju gume koje ostaju funkcionalne čak i kada su pretrpele štetu, uz specijalni pirotehnički sistem koji skida vrata sa šarki ako su kojim slučajem zaglavljena. Sistem svežeg vazduha ove limuzine automatski se aktivira kada se osete hemijska oružja.

Zahvaljujući svim ovim dodacima, A8 L Security težak je neverovatnih 4.200 kilograma. Kako bi se prkosilo njegovoj kilaži, Audi je dodao 4.0 litarski twin-turbo V8 motor ispod haube, koji proizvodi 563 konjske snage. Sudeći prema brendu, novitet od nula do sto kilometara na sat ubrzava za samo 6.3 sekunde. Maksimalna brzina je smanjena na 210 kilometara na sat.

Cena ovog vrhunskog noviteta, u njegovoj da tako kažemo standardnoj ponudi, iznosi 750.000 dolara.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group