Audi A6 i A7 dolaze sa novim četvorocilindrašima u Evropi

Više slika

Više slika

Direktorski modeli kompanije Audi – A6 Saloon, A6 Avant i A7 Sportback, sada mogu biti poručeni sa novim dvolitarskim TDI dizel motorima...

Dostupni u Sport i S Line specifikacijama, ovi motori stvaraju 201 ks i sarađuju  sa sedmostepenim S tronic autmatskim menjačima. Nazvani 40 TDI, ovi Audi A6 modeli sa četvoro vrata dostižu stotku za 8,1 sekund, dok A6 Avant i A7 Sportback zahtevaju dodatnih 0,2 sekunde. Maksimalna brzina ovih linija iznosi 240 km/h, u slučaju karavana i 245 km/h u slučaju A6 Saloon i A7 Sportback modela.

Audi 40 TDI modeli ponuđeni su sa prednjom vučom ekskluzivno. Kasnije ove godine, međutim, automobili će biti lansirani i sa Quattro pogonom na svim točkovima, kao opcionim dodatkom.

Baš kao i ostatak modernih linija A6 i A7, 40 TDI modeli posedovaće nove srednje hibridne pogonske sklopove, nazvane MHEV od strane proizvođača. Ovaj sistem poseduje kaišni alternator starter spojen sa radilicom koji obnavlja oko 5 kW snage tokom usporavanja modela. Energija se zatim šalje u litijum-jonske baterije smeštene na zadnjem delu automobila.

Lista opreme je prilično ekstenzivna i uključuje 8,8 inča veliki monitor informativno zabavnog sistema ili ekran veličine 10,1 inč, sa MMI navigacijom, Audi virtuelnim kokpit displejom i bežičnom bazom za punjenje kompatibilnih uređaja. Karakteristike kao što je glasovno raspoznavanje, asistencija prilikom putovanja i lične rute, zajedno sa ostalim takođe, su dostupne, kao dodatak kožnim i alkantara postavama, različitim alu felnama i asortimanu vozačkih aisistencija.

Audi tvrdi da je ovo prvi put da su njihovi četvorocilindrični modeli uključeni u elegantne kupe automobile A7 linije sa petoro vrata, međutim, ovo nije potpuno tačno, jer je prva generacija ovih modela dolazila sa turbo TSI četvorocilindrašima, benzincima sa tubo punjenjem i zapreminom od 1,8 litara, na određenim tržištima, a ove jedinice stvarale su 187 ks i 320 Nm obrtnog momenta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group