Audi A4 Avant i A5 Sportback G-Tron startuju u Evropi

Više slika

Više slika

Kompanija Audi konačno je dodala svojoj G-Tron porodici nekoliko novih članova u vidu A4 Avant i A5 Sportback modela.

Prethodno predstavjeni na 2017 Geneva Motor Show sajmu automobila, oba automobila mogu biti pokretani bilo benzinom, kompozitnim neutralnim gasom, ili klimatski prijateljskim gorivom kompanije znanim kao e-gas.

Dvolitarski TFSI motri napajaju obe linije, a oni su kreirani na bazi regularnih benzinskih jedinica, a isporučuju 168 ks i 270 Nm obrtnog momenta. Kada se ova mašina upari sa šestostepenim manualnim menjačem, A4 i A5 G-Tron zahtevaju 8.5 sekundi za sprint od nule do sto, dok je maksimalna brzina matirana na 226 km/h u prvom slučaju i 223 km/h u drugom.

Proizvođač automobila iz Inglštada tvrdi da sve verzije njegovih A4 Avant i A5 Sportback automobila poseduju maksimalan opseg od 950 km sa jednim rezervoarom, od čega 500 km može biti prevaljeno samo na CNG modu.

Štaviše, onda kada pritisak u rezervoaru padne ispod 10 bari, automatski menadžment motora prebacuje njegov režim rada na benzinsku operaciju. Tankovi su kreirani od CFRP i GFRP materijala, a smešteni su iza zadnjeg dela strukture automobila i mogu smestiti 19 litara gasa pod pritiskom od 200 bari.

Naravno, kao što se moglo očekivati, kapacitet prtljažnog prostora pao je u slučaju obe serije, ali se i dalje nalazi na veoma respektabilnih 415 litara kada se radi o modelu linije A4 Avant G-Tron i 390 litara kod A5 Sportback G-Tron automobila.

Kompanija Audi je već otvorila knjige porudžbina za svoja nova dva automobila, a cene koje su postavljene kreću se od 40.000, koliko je potrebno izdvojiti za A4 modele i 40.800 evra, određenih za bazni paket A5 linije. Audi počinje sa prodajom svojih modela u Nemačkoj, a uskoro će početi sa isporukom ovlašćenim predstavništvima u ostalim evropskim zemljama.

G-Tron tehnologija kompanije Audi biće predstavljena javnosti na sajmu automobila u Frankfurtu sledećeg meseca.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group