Novi Audi A1 dolazi u daleko boljem izdanju

Više slika

Više slika

Kompanija Audi je nastojala da podigne prašinu oko svog novog 2019 A1 modela tokom poslednjih nekoliko nedelja..

Novi A1 poseduje daleko ozbiljniji i dinamičniji eksterijer od automobila koji menja, primenjujući određene dizajnerske elemente i uključujući daleko dramatačniji izgled sa širom heksagonalnom maskom i kockastijim farovima. Moramo napomenuti, da ovi L oblici svetlosne signalizacije više deluju kao nešto što je izašlo iz fabrike u Minhenu, nego u Ingolštadu.

Dva A1 modela predstavljena na fotografijama, predstavljaju 35 TSI i 40 TSI varijante, obe sa S Line paketima, koji prema navodima dolaze sa nešto agresivnijim stilom branika, zadnjeg difuzora, bočnih panela, većih točkova i mrežaste prednje maske na spoljnoj strani, kao i dodatnim sportskim detaljima u enterijeru putničke kabine, nalik akcentima i finišima na upravljaču i sedištima.

Kontrolna tabla novog A1 prepuna je linija i uglova, prominentnih ventilacionih otvora, tipičnih proizvoda VW grupacije ovih dana. Virtual Cockpit, digitalna instrument tabla kompanije Audi, stiže i u A1 modele, kao i novi ekrani osetljivi na dodir, korišćeni u poslednjim A6, A7, A8 i Q8 automobilima.

Konačno, moraćemo da sačekamo nekoliko dana dok nam ne stignu svi tehički detalji nove linije, ali poznato je da su oni izgrađeni oko ustaljene MQB A0 VW grupacije, koja kombinuje aluminijumsku i čeličnu konstrukciju unutar šasijskog segmenta. Možemo očekivati povećanje ukupne veličine vozila, u širini i međuosovinskom rastojanju, što će automatski rezultirati komfornijim enterijernim prostorom za putnike na zadnjoj strani i prostranijim prtljažnim kapacitetom.

Prilikom lansiranja, postavka motora će biti uglavnom slična onoj u VW Polo modelima, sa 116/114 ks, jednolitarskim trocilindrašima i turbo četvorocilindričnim jedinicama dobrim za 150/148 ks i zapreminom od 1,5 litara.

N.Đ.

Foto: Autotijd.be

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group