Aston Martin Vanquish stiže u novom izdanju

Prošle godine, renomirani britanski dizajner automobila, Ijan Kalum, najavio je svoj najnoviji projekat koji bi trebalo da oživi Aston Martin Vanquish u formi modernizovanog ograničenog izdanja…

On je bio glavni dizajner originalnog Vanquish modela koji je bio u proizvodnji od 2001. do 2007.godine. Nakon skoro deset meseci rada, verzija koja je spremna za proizvodnju konačno je otkrivena. Nazvan Callum Vanquish 25 by R-Reforged, ovaj model će biti proizveden u ograničenom izdanju od samo 25 jedinica, sa cenom od skoro 570.000 evra po modelu.

Baziran na prvoj generaciji Vanquish S, proizvodna verzija dobila je nekoliko promena u konceptualnom smislu koje su otkrivene prošle godine, uključujući izmenjeni stil, prerađeni enterijer, prilagođenu šasiju i unapređenja motora, izduvne grane i kočnica. Generalno gledano, Callum Vanquish je dobio oko 350 promena u odnosu na original.

GT je bio temljeno testiran, beležeći preko 20.000 milja. Direktor inžinjeringa, Adam Donfrančesko, rekao je: “Postojala je percepcija da je veći deo onoga što smo planirali bilo vezano za estetske promene, ali način na koji se ovaj automobil vozi, kakav osećaj pruža, kako se zaustavlja, kreće i zvuči, bili su veliki deo našeg fokusa. Definisali smo finesu koju smo komponovali”.

V12 motor je dobio novu mapu, zajedno sa poboljšanim izduvnim sistemom i karbonskim usisnicima, što zajedno omogućava proizvodnju oko 60 bhp više u odnosu na original, ukupno izbacujući oko 580 bhp. Superautomobil ograničenog izdanja će takođe doći sa Mulberry kompletom prtljaga i Bremont džepnim satom, čiji dizajn takođe potpisuje gospodin Kalum.

Iako potencijalni kupci ovog automobila mogu zatražiti od kompanije da nabavi vozilo koje će proći kroz proces tjuninga, Kalum je siguran da će mnoge mušterije biti postojeći vlasnici koji žele da unaprede svoj automobil. Ako sve bude išlo po planu, proizvodnja će početi u septembru.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group