Aston Martin VANQUISH 25 se vraća

Aston Martin Vanquish, koji je proizvodnu traku napustio prošle godine, može se bez mnogo razmišljanja nazvati najlepšim automobilom svih vremena, posebno kada govorimo o modelu prve generacije, koji se proizvodio od 2001. do 2007.godine.

Nekoliko decenija od danas, grand tourer će se smatrati jednim od najpoželjnijih klasičnih automobila. Ipak, pre nego što do toga dođe, neko je poželeo da mu da vanvremenski dizajn sa svežijim izgledom, a taj neko je Ijan Kalum, glavni dizajner originalnog Vanquish modela. Gospodin Kalum se povukao sa svog šefovskog mesta iz kompanije Jaguar ranije ove godine, a mesec dana kasnije je osnovao Ian Callum Design sa nekoliko nekadašnjih kolega. Njegova dizajnerska i inžinjerska kuća u planu ima da kreira i osvežava vozila, a prva ponuda koju su kreirali jeste Aston Martin Vanquish 25 – modernizovana verzija prve generacije modela sa izobiljem prilagođavanja sa dizajnerskog stanovišta.

Restilizovana i osvežena verzija Aston Martin Vanquish modela daleko je od obične promene. Zapravo, ovaj model će biti konstruisan u saradnji sa AF Racing pod R-Reforged brendom, uz odobrenje Aston Martin brenda i ličnu podršku njegovog trenutnog direktora, Mareka Rajhmana. Ograničen na samo 25 primeraka, Aston Martin Vanquish 25 Kalum opisuje kao preobražaj koji ovaj model nije dočekao. Sa V12 motorom, on je dobio softverska, hardverska i izduvna unapređenja, kako bi sada imao izlaz snage od skoro 600 konja. Pored originalne automatizovane manuelne transmisije, Kalum će ponuditi i novi šestostepeni automatski prenos.

Promene u eksterijeru ponovo rođenog Vanquish modela uključuju LED farove i pozicije, veće karbonsko-keramičke kočnice i točkove od 20 inča sa specijalnim Michelin gumama. Ipak, njegov enterijer je podrobno modernizovan kako bi se uklopio sa trenutnim dizajnerskim trendovima. Enterijer pun plastike originalnog modela zamenjen je sasvim novim centralnim elementom sa interfejsom koji je osetljiv na dodir i novim izduvnim ventilima. Pored toga, kabina ima nova sedišta tapacirana vrhunskom kožom, detalje od aluminijuma i mnogo toga drugog.

Za kreiranje dvadeset pet novih modela, donori će doći ili od vlasnika ili od Aston Martin brenda. Ukoliko želite da jedan od njih bude vaš, spremite 664.000 dolara.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group