Aston Martin predstavio naluđi model ikada

Više slika

Više slika

Sećate se originalnog Aston Martin V8 Vantage iz 1970-ih? Ako ste ga zaboravili nema veze, jer ga Aston Martin ponovo vraća i to u modernom paketu...

Da bi proslavio 70. godišnjicu modela Vantage, Aston Martin je otkrio izuzetno lepu verziju koja je inspirisana superautomobilom iz ’70 -ih. Nazvan Aston Martin Victor, kreiralo ga je K odeljenje kompanije, a zasnovan na ograničenom izdanju superautomobila One-77 iz 2011. Ne iznenađuje da je to najveći projekat koji je K ikada preuzeo.

Počevši od stajlinga, Victor izgleda kao futuristička izvedba originalnog V8 Vantage iz 70-ih godina. Skoro svi elementi dizajna modela One-77 zamenjeni su karoserijom po meri od karbonskih vlakana, uključujući okrugla svetla, prednji deo nalik na mišićave automobile, izvajanu haubu, bočne izduvne sisteme, vrlo zanimljiv dizajn točkova koji oponaša vintage žičane točkove  i ravan zadnji deo sa prelepim LED zadnjim lampama.

Iako se radi o retro dizajnu, kompanija je je koristi modernu tehnologiju da bi ga učinila aerodinamičnim. Victor proizvodi više potisne sile pri 100 km / h nego Astonov trenutni GT4 trkački automobil.

Masivni 7,3 litarski V12 motor iz modela One-77 omogućava snagu od 836 konjskih snaga što je ekstremno mnogo. Victor takođe dobija šestostepeni ručni menjač, što ga čini najsnažnijim Aston Martinom koji je ikada dobio ručni menjač. Pored toga, dobija točkove sa centralnom bravom i keramičke Brembo kočnice dimenzija 15 inča napred i 14,1 inča pozadi.

Cena ovog autombila iznosiće 2.7 miliona dolara.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group