Aston Martin predstavio DBX model

Novi automobil je elegantan, poput svih roadstera slavnog brenda...

Ukoliko ih ne možete pobediti, pridružite im se – po svemu sudeći, to je mantra Aston Martin brenda u ovom trenutku, jer slavni britanski brend lansira svoj novitet koji je u skladu sa glavnim trendom automobilske industrije, odnosno krosover.

Nakon što su jedva izbegli finansijski kolaps prošle godine, slavni brend, čuven po kreiranju automobila u kojima uživa Agent 007, sprema se da osvoji prethodno neistraženu kategoriju. DBX model koji je nastao kao rezultat njihovog truda, prema navodima ima dušu sportskog automobila, koji će biti sasvim prilagodiv zahvaljujući Q by Aston Martin programu.

Kako bi demonstrirali šta je sve moguće sa opcijama prilagođavanja novog krosover automobila, Aston Martin brend je kreirao varijantu sa urbanim mat eksterijerom, sjajno crnim točkovima i enterijerom koji je akcentovan dijamantski dezeniranim detaljima. Karbonski finiš glavne konzole dodatno naglašava luksuzni izgled. Taj materijal, kako kažu iz slavnog brenda, mašinski je kreiran od jednog bloka, koji se sastoji od 280 ručno nanešenih slojeva, koji su potom obrađeni zarad dobijanja teksturnog finiša.

DBX model proveo je više godina u razvoju, a po prvi put je virtuelno modeliran 2015.godine, da potom fizički bio proizveden i testiran 2018. Aston Martin u svojoj zvaničnoj izjavi kaže da se kompanija nada da će ovim novitetom uspeti da kreira neprimetni spoj automobila sportskih performansi, sa versatilnošću luksuznog SUV. “DBX takođe obeležava ključni momenat u izvođenju treće i finalne faze našeg Second Century plana, ne predstavljajući samo obećano proširenje naše flote, već naglašavajući početak proizvodnje u drugoj Aston Martin fabrici”, izjavio je Endi Palmer, CEO Aston Martin brenda.

Aston Martin koristi jedinstvenu SUV platformu za konstruisanje DBX modela, što je inače praksa koja se retko viđa u automobilskoj industriji. DBX će imati aluminijumsko telo, nalik onim koje možemo videti u sportskim automobilima, što nam govori da će model biti lagan i otporan, te da će perfektno izbalansirati brzinu i bezbednost.

DBX naravno, predstavlja mnogo više od novog modela za slavni brend. Aston Martin je skoro spašen finansijske propasti investicijom od 239 miliona dolara koja je potekla od Formula 1 milijardera, Lorensa Strola. Za razliku od Bentley, Lamborghini i Rolls-Royce, Aston Martin se kladi na svoj SUV, koji bi po njihovom mišljenju trebalo da postane konstantni izvor zarade u godinama koji dolaze.

Na kraju, možemo još reći da će DBX biti dostupan za kupovinu u drugoj polovini ove godine, sa početnom cenom od 189.900 dolara.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group