Aston Martin predstavio DB5 model za klince

Više slika

Više slika

Ova igračka će vas koštati 65.000 dolara...

Nakon što je Bugatti predstavio svoju verziju automobila za decu, sada je Aston Martin odlučio da uradi isto i da u manjem paketu predstavi kabrio verziju popularnog DB5 modela.

Baš kao i Bugatti Baby II, Aston Martin DB5 Junior je potpuno električni automobil  i veličine je 67% od originalnog klasičnog automobila. Iako je Junior model uglavnom namenjen deci, nećemo se iznenaditi ako se odrasli više uzbude zbog njega - posebno s obzirom na činjenicu da u njega lagano mogu sesti odrasli.

DB5 Junior zasnovan je na 3D skeniranju originalnog DB5, a pažnja do detalja je zaista spektakularna, uključujući značke, žičane točkove i Smiths sat i instrumente koji se mogu naći u originalnom DB5. Izgrađen je na aluminijumskoj šasiji, a pokreće ga jedan električni motor koji isporučuje 6,7 konjskih snaga koji može da pokreće automobil do maksimalne brzine od 30 km / h. Međutim, roditelji mogu u početničkom režimu ograničiti brzinu na sigurnih 12 km/h. Baterija je smeštena ispod haube i lako se uklanja. Prema zvaničnim podacima, DB5 Junior ima domet od 45 km sa jednim punjenjem.

Aston Martin kompanija takođe prodaje verziju Vantage koja ima kućište od karbonskih vlakana, veću bateriju sa dometom od 60 kilometara i motor od 13,4 ks. Cene za DB5 Junior počinju od 46.000 USD, dok snažniji DB5 Vantage Junior košta oko 59.000 USD. Očekuje se da će proizvodnja početi sledeće godine sa isporukama planiranim za kraj 2021. godine.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group