Aston Martin otkrio novi 3.0 V6 Twin Turbo motor

Ovaj motor će pokretati Valhalla hiperautomobil koji bi trebalo da se nađe u prodaji 2022. godine...

Motor ima „Hot V“ konfiguraciju koja mu omogućava dobru snagu, podršku za elektrifikaciju i drži težinu manju od 200 kg (440 lbs). Motor će takođe imati sistem suvog rezervoara, a u Valhalli će biti u kombinaciji sa hibridnim sistemom. Takođe je dizajniran tako da ispuni sve buduće zahteve za emisiju Euro 7.

„Ovaj projekat je od samog početka bio veliki izazov,“ rekao je glavni inženjer pogonskog sklopa Joerg Ross. „Od samog početka imali smo slobodu da istražujemo i inoviramo na način na koji to nismo mogli dugo vremena. Ono što je najvažnije, želeli smo da stvorimo nešto što će doneti revoluciju i učiniti da Valhalla bude jači od konkurencije.“.

Aston Martin još uvek nije potvrdio specifikacije za pogonski sklop. Međutim, zvanična dokumentacija dostavljena distributerima o Valhalli prošle godine potvrdila je da britanska marka cilja 1.000 KS. Motor će biti uparen sa 8-stepenim, F1 inspirisanim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Aston očekuje da će hiper automobil pogoditi 100 km / h za 2,5 sekunde i maksimalnu brzinu koja prelazi 354 km / h.

Proizvodnja automobila biće ograničena na svega 500 jedinica na globalnom nivou, a cene počinju od približno od 1.016.614 dolara.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group