Aston Martin najavio V12 Speedster model

Kako bi preuzeo slavu od McLarena i Ferrarija, Aston Martin brend odlučio je da na tržište uvede ograničeno izdanje novog superautomobila...

Novi automobil prikazan je samo kroz jednu skicu koju je Aston Martin objavio, tako da tačno ne znamo kako će on izgledati, ali vidimo da ga odlikuje  dizajn koji podseća na DBR1 model koji je pobedio na Le Manu 1959. godine i koncept CC100 Speedster iz 2013. godine.

Snaga Aston Martin V12 Speedster dolaziće od 5,2-litarski V12 motora sa turbo-punjačem, koji će proizvoditi  690 KS. V12 Speedster imaće pogon na zadnjim točkovima i imaće ZF automatski menjač sa osam stepena prenosa.

Iako je ovo ograničeni model, koji će biti proizveden u 88 jedinica na globalnom nivou, neće biti najbrži ili najsnažniji Aston Martin koji je dostupan.Ostaje da se vidi da li će V12 Speedster biti zasnovan na DB11 V12, DBS Superleggera ili će biti kreirana posebna aluminijumska šasija automobila. Poslednji detalj koji znamo o ovom vozilu je da će biti dvosed.

Aston Martin će predstaviti automobil kasnije ove godine i započeti isporuke u prvom kvartalu 2021.godine, a smatra se da će cena ovog vozila biti 1,49 miliona dolara.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group