Aston Martin DB11 AMR debituje sa 630 ks i 335 km/h

Više slika

Više slika

Kompanija Aston Martin zvanično je predstavila novi DB11 AMR model, na otvaranju svog AMR Performans Centra na Nirnburgrungu...

Kombinujući snagu i eleganciju, DB11 AMR model poseduje poboljšani 5,2 litara veliki V12 motor sa dva turbo punjenja, koji stvara 630 ks i 700 Nm obrtnog momenta. Ovaj automobil dolazi sa rekalibriranim automatskim menjačem, koji omogućuje modelu da ubrza do stotke iz mesta za 3,5 sekundi, pre nego što dostigne maksimalnih 335 km/h.

Poboljšanja performansi prevazilaze motorni sklop, jer, kako kompanija Aston Martin tvrdi, šasija nove linije dobila je prefinjen dizajn i nudi savršen osećaj povezanosti bez kvarenja čistih vozačkih zadovoljstava. Britanski proizvođač nije bio preterano detaljan po ovom pitanju, ali model poseduje diferencijal ograničenog proklizavanja i adaptivne amortizere.

Na stilskom polju, hromirani finiši DB11 modela zamenjeni su svetlo crnim akcentima i izloženim karbonskim komponentama. Kao rezultat AMR poseduje crnu prednju masku, karbonske splitere i crno okruženje farova. Nešto dalje unazad, možemo primetiti metalik crni krov, karbonske poklopce retrovizora i dvadesetoinčne aluminijumske felne tamnih finiša. Ostale bitne karakteristike uključuju zatamnjena štop svetla i akcente od ugljenika i prednje ventilacione otvore blatobrana.

Enterijer putničke kabine uglavnom prenosi spoljni izgled, ali vozači unutra mogu pronaći sportski upravljač i kožna sedišta sa kontrastnim centralnim linijama. Automobil takođe poseduje i alkantara postave, kao i AMR oznake na naslonima i čeličnim pločicama na pragovima ispod vrata.

Svi kupci koji budu tragali za nečim daleko unikatnijim, biće u mogućnosti da naruče model u tri dizajnerske specifikacije, kao i varijanti ograničenog izdanja. Poslednji poseduje Stirling Green eksterijer sa akcentima u boji limete, kao i ekstenzivne detalje ugljeničnih vlakana. Proizvodnja će biti ograničena na 100 modela u svakoj varijanti i svaka jedinica posedovaće Dark Knight kožne etnerijere, sa šaltheblom od tamnog hroma i satenskim karbonskim finišima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group