Aston Martin će pokušati da obori rekord na Nurburgringu


Najnoviji Valkyrie hiperautobil biće taj koji će pokušati da obori rekord...

Aston Martin je u kolaboraciji sa Red Bull timom uspeo da kreira hiperautomobil od kojeg zastaje dah. Originalan naziv ovog automobila bio je AM-RB 001, ali je popularni proizvođač automobila odlučio da ga preimenuje u Valkyrie.

Valkyrie ima strukturu od karbona sa podnom aerodinamikom i inovativni sistem suspenzije.To znači da imamo posla sa superbrzim, ali savršeno izbalansiranim i udobnim superautomobilom.

Red Bull Advanced Technologies odsek i kombinovano umeće i iskustvo inžinjera i dizajnera Aston Martina, posebno u kreiranju predivnih, brzih i udobnih GT automobila znači da AM-RB 001 spaja najbolje iz dva sveta – luksuz i brzinu.

Iako do skoro nismo imali mnogo detalja o performansama i tehničkm specifikacijama ovog automobila, Aston Martin kompanija je napokon izjavila da će se unutar Valkyrie modela nalaziti 65. litarski V12 motor koji će proizvoditi 1000 konjskih snaga.

Sada je oktriveno da će ovaj model biti taj koji će pokušati da obori rekord na čuvenoj nemačkoj stazi Nurburgring. Rekord staze postavio je Porsche 919 Hybrid Evo i on iznosi 5:19.545. Kreatori Valkyrie modela smatraju da će uspeti da obori ovaj rekord i da će zadati zadatak svim ostalim auto kompanijama.

Foto:Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group