Aston Martin će kreirati 25 novih modela legendarne DB5 linije

Više slika

Više slika

Aston Martin DB5 iz filma Goldfinger, predstavlja najikoničniji filmski automobil svih vremena, a nedavno ga je i LEGO učinio besmrtnim...

Svi ljubitelji nečeg većeg sada mogu postati daleko zadovoljniji zbog zvanične Aston Martin objave da će se Goldfinger DB5 nastaviti.

Kreiran na uspehu nastavljanja DB4 GT linije, poslednji projekat omogućiće nam da vidimo Aston Martin brend u saradnji sa kompanijom EON Productions kako bi kreirali 28 modela koji će nastaviti inspiraciju DB5 linije, korišćene u filmu Goldfinger. Aston Martin tvrdi da će svaki od ovih automobila biti autentična reprodukcija modela korišćenog prilikom snimanja filma, ali će svakako doći od određenih modifikacija, kako bi se osigurao najviši nivo kvaliteta izrade i pouzdanosti.

Automobili će biti kreirani od strane Aston Martin Works divizije, a svaki će posedovati Silver Birch eksterijer. Autentičniji daleko od jednostavnog obnavljanja legendarne nijanse karoserije, svaki model biće opremljen „funkcionalnim gedžetima“ koji su bili prisutni u filmu. Iako je veoma teško poverovati da će linija posedovati funkcionalno sedište za katapultiranje, ali je britanski brend potvrdio da će doći sa mogućnostima okretanja tablica, između ostalog.

Na nesreću, nisu sve vesti toliko dobre kada se radi o nastavljanju linije Goldfinger DB5. Pre svega, ovi autombili neće biti ulično legalni, a nakon toga, vredi napomenuti da će njihova cena biti oko tri miliona evra, bez taksi. Uprkos svemu, prve isporuke novih modela startovaće 2020. godine i 25 automobila već poseduje svoje vlasnike. Aston Martin i EON Productions otuđili su po jedan model, dok će 28 jedinica biti dato na aukciju u dobrotvorne svrhe.

Aston Martin nije rekao previše toga vezanog za kreiranje modela, ali znamo da je originalni DB5 posedovao šestocilindrični četvorolitraš, dobar za 282 ks i 379 Nm obrtnog momenta, a maksimalna brzina automobila iznosila je 238 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group