Aston Martin će automobile slati preko okeana u delovima

Više slika

Više slika

Kompanija Aston Martin odnedavno je u postupku istupanja iz Evropske Unije, što je dodatno zakomplikovalo stvari i dovelo do problema na carinama i zaustavljanja robe u lukama, utičući na popularnost uvoza i izvoza automboila u delovima iz i u ostrtvski deo starog kontinenta, nakon čega ih čekaju proizvodna traka i sklapanje...

Proizvođač automobila sa ostrva koristi luku Dover kao svoju glavnu uzdanicu za transport komponenata, međutim, sada se pojavljuju velike brige u vidu njenih mogućnosti da se izbori sa velikim obimom posla i novim zakonskim regulativama, sudeći prema Rojtersu.

"Delovi koji pristižu sa kontinentalnog dela, uključujući motore i menjače, potpuno su sastavljeni, a prilikom vraćanja na ostrvo putem alternativnih luka u jednom pravcu, uglavnom su dalje transportovani kamionima, nakon čega se odlažu u avionskim hangarima i spremaju se za dalje putovanje", izjavio je direktor kompanije Aston Martin, Endi Palmer. "Potrebno je dva dana za motor i menjač, što je odlično za nas, dok nas posle toga čekaju letovi teretnim avionima koji nisu nimalo jeftini, tako da je naša kampanja prilikom organizacije veoma naporna prema budžetu i ljudstvu."

Aston Martin razmatra aerodrome u blizini Gajdon fabrike, kao što su Konventri i Birmingem, kao i velike luke u Sanderlendu za svoje pomoćne lokacije kako bi transportovali svoje komponente. Palmer je takođe dodao da planovi čekaju na odobrenje odbora, sa rokom do kraja godine, otkrivajući da direktori moraju doneti odluku bez znanja šta Bregzit konačno donosi.

Reanije ove godine, Aston Martin se prebacio na rešavanje svih stvari vezanih za papire i transportne agencije, zadužene za prevoz komponenti u Španiju na dalje sklapanje, sa svim potrebnim licencama, a kako je Palmer sam naglasio, najnoviji DBX krosover model njegovog brenda, takođe će podpadati pod istu proceduru.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group