Apollo IE deluje zastrašujuće na testovima

Više slika

Više slika

Kompanija Apolo se vratila sa potpuno novim proizvodnim modelom koji je plasiran pod imenom Intensa Emozione ili IE skraćeno...

Model je isključivo namenjen svim ljubiteljima dubokog džepa, koji su uvek spremni da plate za moderan superautomobil sa V12 motorom, radije nego za neku od eko mašina koje su trenutno dostupne na tržištu ili se nalaze u razvoju.

U srcu ove opake karoserije nalazi se V12 zver zapremine 6,3 litara koja točkovima isporučuje 780 ks i 760 Nm obrtnog momenta, putem sekcvencijalnog šestostepenog menjača, sa montiranim pedalama za promenu brzina na volanu.

Novi Apollo IE težak je svega 1.250 kg i potrebno mu je 2,7 sekundi za sprint do stotke iz mesta, pre nego što dostigne maksimalnih 335 km/h. Ispod karoserije nalazi se karbonska mono-šasija sa kreš kutijama, vešanje inspirisano trkačkim modelima i karbonsko/keramičke kočnice kompanije Brembo.

Iako je Apollo Intensa Emozione izgledao krajnje impresivno na nedavnim studijskim fotografijama, nove koje su skoro napravljene na trkačkoj stazi definitivno ostavljaju bez daha.

Od premijere ovog superautomobila krajem oktobra, kompanija Apolo testirala ga je na sebi svojstvene načine, a nedavno je model stigao na deo rigoroznih proba održanih na italijanskoj stazi Cremona Circuit. Kada bismo rekli da ova mašina izgleda zadivljujuće, to bi predstavljalo potcenjivanje. Zastrašujuće, prelepo, opčinjavajuće, a veoma lako može biti i najlepši superautomobil koji je izašao u poslednjih dvadeset godina.

Pored snage i činjenice da je njegov motor došao iz pogona kompanije Ferrari, prema navodima iz F12 modela, zvuk koji proizvodi može u trenutku podesiti svaku vlas kose u uspravan položaj. Sa dizajnom koji čini svaki drugi superautomobil pomalo unazađenim, Apolo IE je već stvorio veliku bazu obožavalaca oko sebe, a taj trend će se definitivno nastaviti kako automobil bude odlazio u proizvodnju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group