AMG je dodao tri nova modela evropskom tržištu

Više slika

Više slika

Mercedes-AMG je dodao novi GT Roadster, GT C Roadster i GT R modele u svoju evropsku postavku i počeo je da prihvata porudžbine za sva tri automobila u Nemačkoj.

Isto je u još nekoliko zemalja, dok su AMG GT i AMG GT S, AMG GT Roadster najpristupačnija tri modela od svih dodataka opsegu i imaju startnu cenu od 129.180.45 €. Za ovu veliku sumu kupci mogu uživati u 469 ks, četvorolitarskom V8 bi-turbo motoru, koji od 0 do 100 ubrzava za četiri sekunde i maksimalnoj brzini od 301 km/h.

Posedujući isti platneni krov, kome je potrebno 11 sekundi da se otvori ili spusti, operativnom pri brzinama do 50 km/h, GT C Roadster je mnogo potentnija verzija od ostalih iz ove serije. On uvećava startnu cenu koja za njega iznosi 160.650 € i preuzima iste prednosti koje poseduje zver GT R, kao što su elektronski kontrolisana zadnja osovina ograničenog i podeljenog diferencijala, ali i aktivno upravljanje zadnjom osovinom.

U ovoj varijanti, pogonski sklop je dobar za 549 ks, dozvoljavajući automobilu da se izdvoji od ostalih ubrzanjem od 0 do 100 koje vremenski iznosi 3,7 sekundi, ali i maksimalnom brzinom koja zakucava kazaljku na 316 km/h.

Predstavljena ranije ove godine, najokorelija varijanta AMG GT porodice, model GT R, je takođe dostupan za narudžbine po ceni pd 165.410 €. "Beast of the Green Hell", kako su Nemci nazvali ovaj model automobila tokom testiranja, poseduje novu aerodinamiku i produženo modifikovano vešanje, zajedno sa 577 konjskih snaga, koje dolaze iz masivnog V8 motora. AMG GT R se drastično približio teritoriji modernih superautomobila, sa svojom mogućnošću da kompletira sprint iz mesta do 100 za samo 3,6 sekundi, i poseduje maksimalnu brzinu od 318 km/h.

Sva tri AMG modela su već dostupna za naručivanje u Nemačkoj, ali se prve isporuke neće obaviti pre proleća sledeće godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group