AMG i Aston Martin započinju saradnju

Nakon nekoliko meseci glasina i nagađanja Aston Martin i Mercedes-AMG su potpisivanjem tzv. pisma namere potvrdili da će u narednom periodu tesno sarađivati na razvoju novih proizvoda... 

 



Konkretnije, Aston Martin će dobiti pristup Mercedesovoj, odnosno AMG-ovoj tehnologiji, prvenstveno onoj vezanoj za motore, električne i elektronske komponente, a zauzvrat će Daimler dobiti deonice Aston Martina.

Aston Martin prvenstveno želi uz pristup Mercedesovim komponentama lakše, brže i jeftinije da razvije nove V8 motore koji će pokretati sledeću generaciju njegovih vozila, naravno određena saradnja će se odigrati i na razvoju samih novih modela. Britanski proizvođač će svoje novitete i dalje proizvoditi u pogonima u Gaydonu.

Sa druge strane, Daimlerov udeo u Aston Martinu će temeljem ovog ugovora narasti do najviše 5% u deonicama bez prava glasa, zavisno od toga kako će saradnja napredovati i koliko će se na kraju Aston Martin posluživati iz Mercedesove kuhinje. 

Konačan ugovor će biti sklopljen do kraja ove godine.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group