AMG C43 4Matic dobija 390 ks i manje stilske promene

Svako ko na tržištu traga za novom Mecedes C klasom limuzina, ali nije zaiteresovan za punokrvni AMG C63, onda je C43 varijanta pravo rešenje za njega...

Sada je Mercedes-Benz rešio da usavrši i poboljša svoju verziju sedan modela performansi, učinivši je još boljim predlogom. Nemački proizvođač primenio je veliku liniju modifikacija za svoj C43 model za ovu godinu, a najveća od njih je, kao što se može očekivati, ispod haube.

Da budemo precizniji, ovde se radi o trolitarskom V6 motoru sa dve turbine, koji isporučuje 390 ks. Ovo je za 23 ks više od prethodnog modela i praćeno sa 521 Nm obrtnog momenta. Snaga se šalje na zadnje točkove putem devetostepenog automatskog menjača. C43 može da dostigne stotku iz mesta za 4,7 sekundi, dok je 4,8 potrebno karavan varijanti, što je isto kao i prošlog puta, a maksimalna brzina modela elektronski je limitirana na 250 km/h.

4Matic pogon na svim točkovima kompanije AMG, AMG kontrola sportskog vešanja, AMG dinamični selektor programa vožnje i elektromehanički upravljač brenda, pomažu da se izvuče najviše od svega što novi C43 može da ponudi, a pored toga, u ponudi je i AMG Track Pace sistem telemetrije.

Zajedno sa daleko potentnijim motorom, Mercedes-AMG pruža svom C42 automobilu novu masku hladnjaka, novi prednji i zadnji branik, zajedno sa dodatno tjuniranim aerodinamičkim elementima. Duple izduvne grane poseduju hromirane finiše, dok je za poboljšanje aerodinamike tu i spojler na poklopcu gepeka. Osamnesto ili devetnaestoinčne alu felne dostupne su u sivim ili metalik crnim finišima, a kupci takođe mogu opremiti svoje modele AMG Night paketom, koji donosi crne splitere, spojler i bočne pragove. Kao opcija se pojavljuju AMG Performance sedišta, ali i široka paleta eksterijernih i enterijernih tretmana.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group