Alpine osvežava liniju svojih savršenih sportskih modela

Legendarni francuski proizvođač automobila Alpine, poznat je po svom vrhunskom trkačkom pedigreu, osvajajući brojne trke na Monte Carlo Rally, Le Mans i World Rally Championships takmičenjima šezdesetih i sedamdesetih godina...

Baš kao i sa prethodnim modelima, današnji opseg A110 modela rezervisan je za sve one koji vole čistu sportsku vožnju i automobil koji je statusni simbol sportskog automobilizma. Sada, Alpine je objavila novi opseg A110 reinterpretacija, namenjen sledećoj godini, predstavljajući redizajnirane A110, nove A110 GT i A110 S modele vrhunskih specifikacija.

Poznati kao veoma lagani i agilni, ovi automobili ne zahtevaju previše snage kako bi dokazali da su veoma dobri i zabavni za vožnju, kako na putu, tako i na trkačkoj stazi. Svaka varijanta linije dolazi sa četvorocilindričnim turbo motorima zapremine 1,8 litara i Getrag sedmostepenim automatskim menjačima duplog mokrog kvačila, nudeći 252 kks u izvornom formatu i 300 kks u GT i S specifikacijama.

Bazna verzija je najčistija od svih njih, dok GT kombinuje komfor sa sportskim karakteristikama. Naravno, svako bi želeo da se opredeli za A110 S model, koji dolazi sa tjuniranom postavkom sportske šasije, opcionim polu-glatkim gumama i posebnom aerodinamičkom opremom za karoseriju. Ove posebne specifikacije omogućuju S automobilima da dostignu stotku iz mesta za 4,2 sekunde, spušteniji su za četiri milimetra i poseduju čvršće opruge radi nešto žustrijeg iskustva prilikom vožnje.

Unutar putničke kabine, poboljšanja uključuju revidirane sedmoinčne ekrane osetljive na dodir informativno - zabavnog sistema koji sada poseduju Apple CarPlay i Android Auto opcije, dok je A110 S dobio Alpine telemetrijski meni, koji predstavlja očitavanja u realnom vremenu i segmente na kojima se vidi pritisak turbine, temperatura menjača, obrtni momenat, snaga, ugao upravljača i ubrzanje.

Sve tri varijante automobila dolaze sa normalnim, sportskim i trkačkim modovima radi stvaranja različitih vozačkih postavki, dok su sa spoljne strane promene potpuno minorne. U S seriji modela, kompanija Alpine dodala je karbonske prednje stabilizatore i zadnji spojler, pomerajući istovremeno ograničenje brzine na 273+ km/h. Nove opcije uključuju prednje i zadnje Brembo kočnice, aluminijumske pedale, električno sklapanje retrovizora i enterijerni retrovizor sa anti-glare tehnologijom, opcione osamnaestoinčne točkove kompanije Serac, Fuchs Tunder Grey satenski finiširane osamnaestoinčne Grand Prix dijamantski sečene točkove, karbonski krov i novu široku paletu boja.

Cene Alpine A110 modela startuju sa 59.500 evra u baznom izdanju, sa A110 GT varijanta košta 69.500 evra, dok je S verzija kupcima dostupna za 71.500 evra. Sve tri ponude A110 opsega biće dostupne od prvog decembra u francuskoj.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group