Alpine osvežava liniju svojih savršenih sportskih modela

Više slika

Više slika

Legendarni francuski proizvođač automobila Alpine, poznat je po svom vrhunskom trkačkom pedigreu, osvajajući brojne trke na Monte Carlo Rally, Le Mans i World Rally Championships takmičenjima šezdesetih i sedamdesetih godina...

Baš kao i sa prethodnim modelima, današnji opseg A110 modela rezervisan je za sve one koji vole čistu sportsku vožnju i automobil koji je statusni simbol sportskog automobilizma. Sada, Alpine je objavila novi opseg A110 reinterpretacija, namenjen sledećoj godini, predstavljajući redizajnirane A110, nove A110 GT i A110 S modele vrhunskih specifikacija.

Poznati kao veoma lagani i agilni, ovi automobili ne zahtevaju previše snage kako bi dokazali da su veoma dobri i zabavni za vožnju, kako na putu, tako i na trkačkoj stazi. Svaka varijanta linije dolazi sa četvorocilindričnim turbo motorima zapremine 1,8 litara i Getrag sedmostepenim automatskim menjačima duplog mokrog kvačila, nudeći 252 kks u izvornom formatu i 300 kks u GT i S specifikacijama.

Bazna verzija je najčistija od svih njih, dok GT kombinuje komfor sa sportskim karakteristikama. Naravno, svako bi želeo da se opredeli za A110 S model, koji dolazi sa tjuniranom postavkom sportske šasije, opcionim polu-glatkim gumama i posebnom aerodinamičkom opremom za karoseriju. Ove posebne specifikacije omogućuju S automobilima da dostignu stotku iz mesta za 4,2 sekunde, spušteniji su za četiri milimetra i poseduju čvršće opruge radi nešto žustrijeg iskustva prilikom vožnje.

Unutar putničke kabine, poboljšanja uključuju revidirane sedmoinčne ekrane osetljive na dodir informativno - zabavnog sistema koji sada poseduju Apple CarPlay i Android Auto opcije, dok je A110 S dobio Alpine telemetrijski meni, koji predstavlja očitavanja u realnom vremenu i segmente na kojima se vidi pritisak turbine, temperatura menjača, obrtni momenat, snaga, ugao upravljača i ubrzanje.

Sve tri varijante automobila dolaze sa normalnim, sportskim i trkačkim modovima radi stvaranja različitih vozačkih postavki, dok su sa spoljne strane promene potpuno minorne. U S seriji modela, kompanija Alpine dodala je karbonske prednje stabilizatore i zadnji spojler, pomerajući istovremeno ograničenje brzine na 273+ km/h. Nove opcije uključuju prednje i zadnje Brembo kočnice, aluminijumske pedale, električno sklapanje retrovizora i enterijerni retrovizor sa anti-glare tehnologijom, opcione osamnaestoinčne točkove kompanije Serac, Fuchs Tunder Grey satenski finiširane osamnaestoinčne Grand Prix dijamantski sečene točkove, karbonski krov i novu široku paletu boja.

Cene Alpine A110 modela startuju sa 59.500 evra u baznom izdanju, sa A110 GT varijanta košta 69.500 evra, dok je S verzija kupcima dostupna za 71.500 evra. Sve tri ponude A110 opsega biće dostupne od prvog decembra u francuskoj.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group