Alpina XB7 - Ultimativna X7 varijanta po istoj ceni

Pošto kompanija BMW ima određena pravila i ne proizvodi M verzije moćnog X7 modela, svi koji zahtevaju više performansi od nemačkog velikog SUV automobila sada mogu da se obrate kompaniji Alpina...

Alpina XB7 predstavlja varijantu napajanu 4,4 litara velikim V8 motorom, dobrim za 612 ks između 5.500 i 6.600 rpm, praćenih sa moćnih 800 Nm obrtnog momenta između 2.000 i 5.000 rpm. Ova snaga omogućuje ubrzanje do stotke iz mesta za svega četiri sekunde, a sasvim je dovoljna za sprint na četiristo metara u okviru od 12,6 sekundi i maksimalno ubrzanje od 290 km/h.

Uparen sa ovim 4,4 litara velikim V8 motorom duplog punjenja, dolazi ZF osmostepeni automatski prenos koji svu snagu šalje na obe osovine. SUV takođe poseduje i elektronsko varijabilni aktivni diferencijal ograničenog proklizavanja na zadnjoj osovini, zadužen za popravljanje obrtaja tokom dinamične vožnje smanjivanjem gubitaka stvorenih proklizavanjem i ometanjima na najefikasniji mogući način.

Naravno, nije samo pogonski sklop to što čini XB7 posebnim modelom. Enterijer Alpina linije neverovatno je luksuzan i modeli koji su do sada testirani dolaze opremljeni posebnim sedištima u zadnjem redu. Ova mesta na zadnjoj strani takođe mogu imati koristi od ekrana osetljivih na dodir montiranih na sedištima radi lakšeg pristupa stvarima kao što su navigacioni sistem, uživanje u različitim vidovima zabave i širokoj paleti postavki, uključujući i sistem ambijentalnog osvetljenja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group