Alpina lansira nove XD3 i XD4 Performance terence

Više slika

Više slika

Svako ko je na tržištu u potrazi za ultraluksuznim terencima, sa nešto više od samo moćnih performansi, ali ne želi da čeka predstojeće zahvate M divizije na X3 i 4 modelima ili jednostavno cene snažne dizelaše, dobija Alpina model kao pravi odgovor na njihove zahteve...

Brend baziran u Buhlu, otvorio je knjige porudžbina za svoje nove XD3 i XD4 linije, dok će prve isporuke biti aktivirane prvog kvartala 2019. Cene novih Alpina XD3 modela startuju sa 79.900 evra u Nemačkoj, dok njegov kupe-SUV blizanac dolazi sa cenom većom za 82.900 evra, a cifra koju je potrebno dati za XD3 modele u Velikoj britaniji zaustavila se na 57.900 funti.

Ispod haube, obe linije automobila poseduju BMW quad-turbo trolitarski šestocilindraš u ravni, uparen sa osmostepenim automatskim menjačem. Kao što možete očekivati, brojke ovih jedinica prilično su impresivne, a mašine stvaraju 382 ks, od 4 do 5.000 motornih rotacija u minuti, zajedno sa 770  Nm od svega 1.750 do 3.000 rpm.

Kompanija Alpina tvrdi da će novi XD3 i XD4 modeli ubrzavati do stotke iz mesta za svega 4,6 sekundi, dok će razvijati ravno 267 u slučaju prvog i 268 km/h u slučaju drugog modela.

Šasija je redizajnirana i dobila je novo lično Alpina sportsko vešanje, koje poseduje elektronski podesive amortizere zajedno sa kraćim, čvršćim oprugama. Kočnice sa četiri klipa i 395 mm veliki diskovi smešteni su napred, dok se 370 mm veliki diskovi nude pozadi kao standard, zajedno sa kompletom kompozitnih kočnica i većim rotorima, kao opcioni dodatak.

xDrive sistem pogona na svim točkovima kompanije BMW potpuno je rekonfigurisan, a sada poseduje specifičnu distribuciju obrtnog momenta za poslednje Alpina terenske modele. Dvadesetoinčni točkovi su uklopljeni kao standard, iako kupci mogu dodatno prilagoditi za dva inča veće felne kreirane od ultralaganog i ojačanog aluminijuma.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group