Alfa Romeo Stelvio - najbrži u klasi

Više slika

Više slika

Niko nije mislio da će kompanija Alfa Romeo debitovati sa modelom Stelvio SUV u njegovoj najpoželjnijoj formi Quadrifoglio.

Siv koji su tako razmišljali, grdno su se prevarili, zato što je većina obožavalaca želela da vidi mnogo više od SUV modela i dobila je krug Nirnburgringom u apsurdnom vremenu koje je postidelo i proslavljeni Porsche, ali realnost je da će se većina kupaca Stelvio modela opredeliti za dvolitarski motor kompanije Alfa Romeo sa četiri cilindra, 280 ks i 400 Nm obrtnog momenta.

Imajući u vidu popularnost terenskih vozila, Alfa Romeo će veoma nudro debitovati sa svojim modelom pre QV serije. Dok Giulija možda treba QV varijantu kako bi otpočela svoju debitantsku prodaju uz veliku pompu, Stelvio definitivno neće imati takve probleme zahvaljujući SUV segmentu kome pripada i kome kupci ne mogu odoleti. Međutim, kompanija Alfa Romeo i dalje želi da se kupci terenaca osećaju veoma posebnim, tako da je odlučila da predstavi prvo izdanje modela Stelvio, koje je, odano svom imenu, već dostupno za porudžbine. Njegov dokazani četvorocilindraš sa dve litre zapremine ga ne čini posebnim kao model Stelvio Quadrifoglio, ali imajući u vidu da je matiran na osmostepeni automatski menjač i opremljen Q4 pogonom na sva četiri točka, Stelvio može da skokne iz mesta do stoje u samo 5,7 sekundi, što ga čini najbržim modelom linije u njegovoj kategoriji.

Standardna oprema uklljučuje električno podesiva kožna sedišta sa grejačima zajedno sa umetcima od pravog drveta smeštenim po čitavoj putničkoj kabini. Ovi detalji su na kraju kompletirani kožnim upravljačem, aluminijumskim pedalama i obojenim kleštima kočnica koje sijaju kroz felne od 20 inča. Iako je mogućnost slanja snage na sva četiri točka krucijalno za bilo koje terensko vozilo, činjenica da "SUV for the S curves" znači da Stelvio poseduje mogućnost slanja 100% snage motora na zadnju osovinu ili podeljeno 50/50 kada je to potrebno.

N.Đ. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group