Alfa Romeo predstavlja novu priključno hibridnu liniju Tonale modela

Više slika

Više slika

Vlasnici Alfa Romeo modela priključuju svoje automobile godinama unazad, ali uglavnom na OBD čitač kodova greške, pitajući se šta je ovoga puta pošlo po zlu...

Međutim, po prvi put, kupci sada imaju priliku da sebi priušte priključni Alfa model, ali ovo sada znači da on poseduje električno punjenje i baterijsko pakovanje koje mu pruža 80 kilometara prelaznog opsega bez emisija gasova staklene bašte. Tonale Plug-In Hybrid Q4 verzija takođe predstavlja jedinu priliku za kupovinu Tonale serije sa pogonom na svim točkovima, makar kod nas u Evropi, gde će sada novi model krenuti sa prodajom zajedno sa postojećim srednjim hibridom prednje vuče.

Italijanski velikan objavio je nekoliko detalja vezanih za svoj novi priključni hibridni model u Tonale globalnom predstavljanju nešto ranije ove godine, ali u slučaju da ste to propustili, potrebno je naglasiti da Q4 stiže sa četvorocilindričnim benzinskim motorom u prednjem delu, koji pokreće samo prednje točkove putem šestostepenog automatskog menjača, dok na zadnjem delu montirana električna jedinica, povezana sa 15,5 kWh snažnom baterijom, pokreće isključivo zadnju osovinu. Ovo je evolucija sistema koji je stigao na evropsko tržište sa 4XE verzijama Jeep Compass modela, sa kojima Tonale deli platformu.

1,3 litara veliki agregat unutrašnjeg sagorevanja stvara 178 ks, dok električni motor dodaje svojih 121 za konačnu izlaznu snagu od 276 ks. Za sprint od nule do sto, novi model zahteva 6,2 sekunde, što je brže za više od 2,5 sekundi koliko je potrebno srednjem hibridnom Tonale izdanju, koji stiže sa 158 ks. Ovaj priključni hibrid će moći da razvija 206 km/h u hibridnom modu ili 135 km/h kada se kreće isključivo na voltima.

Ono što je od još veće važnosti za sve potencijalne kupce, jeste to što novi Q4 modeli poseduju prelazni električni opseg od 80 kilometra između dva punjenja, sa više od 600 kilometara ukupnog prelaznog opsega kada se koriste oba izvora. Sa upotrebom punjača od 7,4 kW, svi kupci mogu u potpunosti napuniti bateriju za manje od dva ipo sata.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group