Alfa Romeo predstavlja novi Stradale 33 superautomobil

Više slika

Više slika

Kompanija Alfa Romeo sa oduševljenjem predstavlja novo rođenje svog specijalnog 33 Stradale modela, istinskog pokazatelja njenih mogućnosti, sadašnjih, ali i onih budućih, po pitanju stila i vozačkog iskustva…

Kreiran u svega 33 ekskluzivne jedinice putem unikatnog umetničkog procesa, novi predivni kupe dvosed italijanskog brenda kombinuje njegovo nasleđe i budućnost kao simbol italijanskog sportskog duha. Kako bi ovaj san postao realnost, korišćeni ključni sastojci predstavljaju dobru dozu odvažnosti i dodatak zdrave ludosti. Upravo je ovo bio recept koji je korišćen i za model koji brojni ljudi smatraju jednim od najlepših svih vremena, Alfa Romeo 33 Stradale mašinu lansiranu 1967. godine.

Danas, vođeni istom odvažnošću i vizijom, timovi kompanije Alfa Romeo dizajnirali su i razvili novi 33 Stradale, autentično umetničko delo u pokretu, savršenu kombinaciju lepote i tehnologije. Cilj kompanije doneo je najuzbudljivije vozačko iskustvo i besmrtni šarm ikone veoma malom krugu obožavalaca, koji su verovali u ovaj projekat od samog početka.

Novi 33 Stradale kreiran je u novoosnovanom Alfa Romeo Bottega pogonu, gde su, prateći korake renesansnih zanatlija i italijanskih auto radionica šezdesetih, dizajneri brenda, inžinjeri i istoričari saslušali potencijalne kupce, pre nego što su osmislili automobil u skladu sa njihovim željama i specifikacijama.

Proizveden u Alfa Romeo Centro Stile, novi 33 Stradale inspirisan je istorijskim modelom iz 1967. godine, obogaćujući njegovu skulpturalnu lepotu sa elementima novog Alfa Romeo dizajnerskog jezika. Eksterijer modela poseduje savršen balans po pitanju proporcija, volumena i procesuiranja površina, otelotvorujući neprikosnovenu lepotu Alfa Romeo modela, kreativne principe nasleđene kroz DNK ovog brenda, u kome se estetika i tehnika međusobno ukrštaju. Prednji deo poseduje moćan i mišićav volumen, gde su najistaknutije karakteristike predstavljene u vidu ikoničnog Scudetto znaka i farovima kompleksne forme i elipsaste baze.

Profil novog modela je dinamičan i uglađen sa leptirovim vratima i dva velika vazdušna usisnika sa strane. Karoserija je projektovana unapred, sa površinama modelovanim prema tipičnim formalnim Alfa Romeo izražajima. Koso otvarajća vrata i veliki sunčani krov omogućuju vozačima da uživaju u predivnom i unikatnom pogledu iz enterijera, koji podseća na kokpit aviona.

Brutalna zadnja strana balansirana je sinusnim prednjim delom i maksimalnom visinom koja nije u nivou vetrobranskog stakla, baš kao i kod drugi sportskih automobila, ali se nalazi na sredini krova. Zadnji deo izražava snagu uz pomoć skraćenog repa, V oblikovanih grafika i okruglih štop svetala. Aerodinamička efikasnost potvrđena je aerodinamičkim koeficijentom vuče od 0,375 pri nultoj sili potiska, izvedeno radi preciznog upravljanja bez upotrebe pomoći i aktivnih sistema.

Tim Alfa Romeo kompanije postavio je ispred sebe veoma ambiciozan cilj kako bi ponudili vozačko iskustvo trkačkih automobila, u modelu koji je pogodan za svakodnevnu uličnu upotrebu, bez kompromisa po pitanju svakodnevnog komfora i bezbednosti. Novi 33 Stradale zbog toga poseduje najbolji inženjering kompanije Alfa Romeo, kao što su duple kontrolne ruke sa aktivnim amortizerima i evoluciju 2,9 litara velikog V6 agregata.

Novo Alfa Romeo specijalno izdanje može stići opremljeno sa V6 agregatom duplog turbo punjenja sa više od 620 ks ili može biti opremljen sa BEV konfiguracijom dobrom za 750 ks. Performanse su izvanredne u obe verzije, sa maksimalnim brzinama od 333 km/h i ubrzanjem od nule do sto manjim od tri sekunde. Duple kontrolne ruke vešanja sa aktivnim amortizerima i podizanjem prednje osovine osiguravaju izvanredno upravljanje i komfor. Alfa Romeo Brake-By-Wire kočioni sistem i Brembo karbonsko-keramičke kočnice nude vrhunski nivo performansi.

Aluminijumski H ram i jednodelna šasija od ugljeničnih vlakana garantuju čvrstinu i lagan automobil. Kako bi se osigurao ovaj visok nivo rigidnosti i bezbednosti, krovna struktura je projektovana aluminijumom i ugljeničnim vlaknima, ojačanim dodatno konstrukcijom leptir vrata, čiji su ramovi takođe kreirani od ugljeničnih vlakana, sa zadnjim prozorom kreiranim od polikarbonata.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group