Alfa Romeo napada BMW X5 i Mercedes GLE novim terencem

Više slika

Više slika

Predstavljanje novog Stelvio modela navodno otvara apetite kompanije Alfa Romeo prema još jednom terencu koji će biti postavljen na vrh opsega...

Najavljeno predstavljanje ovog automobila zakazano je za 2020. godinu, ali kao što je to slučaj sa svim budućim proizvodima FIA grupacije, bolje je ovaj datum uzeti sa malom rezervom. Sledeći terenac ovog brenda predstavljaće direktnog rivala modelima kao što su Volvo XC90, BMW X5, Mercedes-Benz GLE i Audi Q7. Alfa će ponuditi svoj automobil sa rasporedom mesta za sedam osoba, kako bi ostala potpuno kompetitivna, što je potvrdio jedan insajder, koji je veoma dobro upoznat sa celokupnim planom.

Italijani tragaju za načinima da pojednostave stvari, tako da će, još uvek neimenovani terenac posedovati identičnu platformu kao i Alfa Romeo Stelvio iako će mu međuosovinski razmak biti veći, kao i karoserija, što će ga učiniti za 200 kg težim od manjeg blizanca. Penale po pitanju kilaže dodatno će uvećati hibridni sistem od 48 volti, uparen sa dvolitarskim turbo četvorocilindrašem.

Uporedo sa predstavljanjem najnovijeg i najvećeg terenskog modela brenda koji se nalazi pod FCA zastavom, takođe su najavljeni i planovi o lansiranju nove linije kompaktnih hatchback automobila koji će doći kao zamena već pomalo zastareloj seriji Giulietta.

Još dalje u budućnosti, možemo očekivati nasledika automobila 4C, koji je takođe uključen iz striktnih potreba tržišta, ali nikako ne smemo zaboraviti da njihova ulična mapa uključuje i jednu limuzinu koja će doći kao takmac Mercedes-Benz E-Class i BMW 5-Series modelima, zajedno sa još jednim terencem, vrlo verovatno manjim od serije Stelvio.

Kompanija Alfa Romeo poseduje i dva veoma posebna automobila u planu, a oni će najverovatnije debitovati pre kraja ove dekade, mada, do danas gotovo ništa više o njima nije poznato.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group