Acura TLX-L pred kineskim debijem

Više slika

Više slika

Acura je predstavila prve fotografije svog TLX-L modela nakon što se pročulo da će debitovati na Chengdu Motor Show sajmu automobila ovog meseca...

Automobil je predstavljen koncept vozilom ranije ove godine, a proizvodna varijanta je veoma slična dizajnom i dobila je malo manje agresivan prednji branik i ugaone maglenke. Naravno, najveća promena na liniji jeste produžena baza točkova koja pomaže stvaranju prostranog zadnjeg dela putničke kabine.

Malo toga je poznato o proizvodnom modelu, ali svi navodi sugerišu da će vozilo biti opremljeno sa panoramskim krovom i Precision All-Wheel Steer (PAWS) sistemom kompanije. Ovo kombinovano upravljanje podešava ugao zadnjih točkova i na taj način poboljšava manevrisanje automobilom.

Ovo nije preterano mnogo informacija, ali kompanija je prethodno navela da će automobil zadržati sve visoke kvalitete vozačkih performansi modela LTX, dok će usput povećati komfor putnika u enterijeru.

Opcije motora ostaju nepotvrđene, ali kineske specifikacije modela TLX mogu biti opremljene četvorocilindričnim jedinicama koje razvijaju 208 ks i 247 Nm obrtnog momenta.

TLX-L će postati drugi Acura model koji će biti predstavljen u Kini i nastupiće na njihovom tržištu kasnije ove godine. Automobil će se takmičiti sa ostalim proizvođačima i njihovim modelima sa dugačkim bazama točkova, kao što su BMW i njegova najnovija serija 5 i Mercedes koji je nedavno predstavio proširenu liniju E klase.  

Vozila opremljena dugačkim međuosovinskim rastojanjem poseduju veoma veliku potražnju na kineskom tržištu, na kome njihovi vlasnici, pre svega, vole da budu voženi, radije no da sede za volanom i upravo je iz ovog razloga sva pažnja postavljena na komfor putničke kabine, daleko više nego na ostalim, vozački fokusiranim tržištima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group