Šta voze zaposleni u Koenigseggu?

Više slika

Više slika

Koenigsegg ne tera svoje zaposlene da voze odlične automobile, ali većina njih to svejedno radi...

 

Ako se pitate šta je potrebno da budete deo jedne od najinovativnijih i najboljih automobilskih kompanija na svetu, odgovor je da se uklopite u tim fantastičnih osobina. Koenigsegg, kao i zaposleni, ima mnogo načina da vam objasni kakav je taj tim, ali ćemo sada pustiti da njihovi automobili govore. 

Švedska kompanija je pre nekog vremena organizovala porodični dan, koji je posvećen radnicima, gde su došli u pratnji svojih porodica i svojim automobilima. Rezultat je okupljanje koje bi mnoge izložbe posramilo, a evo dela automobila sa parkinga. 

Američki automobili su u velikoj meri deo ovog parkinga, pa možete da vidite Mustanga, Camaro, Charger, pa čak i Mercury Grand Marquis GS među ostalima. Crvenig Tesla Roadster je bio u vlasništvu samog Koenigsegga, pa ga je kasnije otkupio jedan od zaposlenih iz kompanije. 

Naći ćete i neke od najboljih evropskih i japanskih vozila, kao što su BMW M1, Mazda MX-5 (vlasnik je test vozač kompanije), a tu je i specijalni, retro model, Opel Kadett sa C20LET koji je izvađen iz Calibre, sa 240ks, menjačem od BMW-a i zadnjom osovinom od Volvoa. 

Pažnju privlači 1.8 Nissan 200SX, koji ima bolji odnos ks po litri od One:1 modela. Snaga od 482ks iz starog Nissana nije ni blizu one koju ima novi Koenigsegg, ali je filozofija ista. 

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group