Šta Porsche planira sa novim motorom performansi

Više slika

Više slika

Sa sverastućom postavkom automobila perforrmansi, možete biti sigurni da će u svakom momentu, inžinjeri kompanije Porsche kreirati nešto što može da se uključi u trku sa njima...

Međutim njihov najnoviji projekat zahteva naše interesovanje više nego ikada. Zapravo, Porsche trenutno radi na jednoj vrsti motora performansi, ali niko iz ovog brenda ne želi da otkrije šta se dešava u njihovoj fabrici, ali smo svakako dobili nekoliko veoma bitnih naznaka.

Navodno, ovaj misteriozni novi motor nalazi se u razvojnom procesu i kreiraju ga isti inžinjeri koji su radili na LMP1 programu, koji je nemački proizvođač ukinuo pre nekoliko meseci.

"Kao i ostali proizvođači, nakon poziva od strane Svetske automobilske asocijacije, mi učestvujemo u diskusijama vezanim za budućnost motora koji učestvuju u F1 šampionatu", izjavio je direktor razvoja i dizajna kompanije Porsche Mihael Štajner. "Naš tim u fabrici ne radi na Formula 1 motoru trenutno, već na visokoefikasnoj jedinici, ali za koju krajnja upotrebna vrednost još uvek nije odlučena."

Ovo je po prvi put nakon dužeg vremena, da je kompanija Porsche čak i razmotrila mogućnost učestvovanja u nekom grand prix takmičenju, nakon dugog niza godina tokom kojih se gomilaju glasine da VW grupacija vaga sve opcije potencijalnog učešća u F1 programu. Aston Martin i Cosworth takođe, prema navodima, poseduju svoj udeo u ovoj strategiji pogonskih sklopova i učestvuju u sesijama koje je Štajner spomenuo i pružaju nam veoma oskudne informacije, ali verujemo da će i ostali proizvođači viti uključeni u čitavu trku.

Konačno, Porsche bi mogao raditi na F1 agregatu, ali usmeriti celokupan program na nešto drugo, kao što su njaslednici trenutnih linija, na primer 918 Spyder linije. Nakon svega, Carrera Gt serija koja je prethodila, nastala je iz napuštenog LMP1 programa. Međutim, sa velikom ekspertizom kompanije Porsche, primenjenom širom Volkswagen grupacije, ne može se sa sigunošću tvrditi kuda bi ovaj novi motor mogao da se zaputi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group