AMG otkriva adute svoje S klase za sledeću godinu

Više slika

Više slika

U Frankfurtu će se kasnije ovog meseca standardnim 2018 Mercedes-Benz S-Class Coupe i Cabriolet modelima pridružiti osvežena linija AMG S63 i S65 varijanti...

Najvažnije, redizajnirana verzija S63 modela odbacila je Mercedes-AMG twin-turbo motor zapremine 5,5 litara i zamenila ga je četvorolitarskim bit-turbo V8 motorom sa 603 ks i 900 Nm obrtnog momenta. Ovaj novi motor je matiran na AMG Speedshift MCT 9G menjač i dodatnim, veoma solidnim AMG Performance 4MATIC+ sitemima prenosa, koji omogućuju automobilu, u kupe i kabrio varijanti, da dostigne 100 km/h za 3,4 sekunde. Maksimalna brzina modela limitirana je na 300 km/h.

S63 Coupe takođe uključuje poslednji AMG sistem menadžmenta deaktivacije cilindara koji može isključiti cilindre dva, tri, pet i osam, kada oni nisu potrebni.

Što se tiče osvežene S65 serije kupe i kabriolet varijanti, ona nastavlja saradnju sa ručno kreiranim twin-turbo V12 mašinama kompanije, koje su dobre za istih 621 ks i 1.000 Nm obrtnog momenta kao i trenutni modeli.

Zadnja vuča dolazi kao standard zajedno sa sedmostepenom transmisijom. Jedinice iz ove serije u obe varijante, za sprint do 100 km/h zahtevaju ravno 4 sekunde.

Najvažnija vizuelna razlika između novih i starih modela predstavlja nova prednja Panamericana maska brenda, prvi put koriščena na modelu AMG GT R. Kao i svi modeli koji nisu AMG, koje smo vam ranije predstavili, ove jedinice poseduju OLED farove koji su standard kako za S63 tako i S65 serije, ali su u ponudi novi točkovi. Najinteresantniji od njih su dvadesetoinčni modeli sa 16 krakova na modelima S65 kupe i kabriolet, jer poseduju dizajn koji deluje kao da se uvija ka centru felne, dok inžinjeri kompanije AMG tvrde da stvaraju iluziju većeg volumena nego što zapravo jeste.

Svi modeli S63 i S65 liinja poseduju laganu konstrukciju tako da se dobar kočioni sistem nametnuo kao obaveza. Čitav opseg uključuje kompozitne kočione diskove od 15,4 inča napred i aluminijumska kočiona klešta sa šest klipova i 14,2 inča pozadi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group