Škoda Superb Combi 2015

Izgled nove Škode Superb Combi neće iznenaditi nikoga od vas koji ste imali prilike da vidite skice ovog modela...

 

Kada bude stigao u salone u Evropi u septembru, pa nedelja nakon premijere u Frankfurtu, nova Škoda Superb Combi će očekivano postaviti standarde u svom segmentu "kada su u pitanju prostor, sigurnost, komfor i okruženje". 

Škoda ovo tvrdi iz razloga što je ovo najveći prostor unutra i u gepeku u svojoj klasi, sa ukupnom zapreminom od 1950 litara, sa spuštenim zadnjim sedištima. U standardnoj konfiguraciji, zapremina gepeka je 660 litara, što je 27 litara više nego kod prethodnog, još uvek aktuelnog modela. 

Bazira se na MQB platformi, a osnova je proširena za 80mm na 2841mm. Širina gaza je povećana na 1584mm napred i 1572 pozadi, što je rezultovalo povećanim prostorom unutra. 

Škoda kaže da vozač i saputnik imaju 39mm više prostora u nivou laktova nego ranije, dok je prostor za glavu 995mm napred i 1001mm pozadi, što je daleko više od bilo kog modela u ovom segmentu. Mesta za kolena ima 157mm pozadi, što je prema Škodi duplo više od najbližeg konkurenta. 

Novi Superb Combi će biti ponuđen sa širokom ponudom sisitema za asistenciju u vožnji i sigurnosti, biće eko friendly, a komfor će poboljšavati Dynamic Chasis Control. 

Ista ponuda motora kao kod sedan modela će biti zastupljena, a Škoda kaže da je novi Superb Combi i do 30% efikasniji od svog prethodnika. Benzinci imaju snagu od 123ks do 276ks, dok dizel motori idu od 118ks do 187ks. Pogon na sva četiri točka se nudi sa 4 motora: 1.4 TSI, 2.0 TSI u dve varijante i 2.0 TDI. 

Novi Superb Combi dolazi i sa poslednjom generacijom infotainment sistema sa SmartLink tehnlogijom i opcionom internet konekcijom velike brzine. 

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group