Škoda Rapid će postati pravi rival VW Golf modela

Više slika

Više slika

Škoda će potpuno izmeniti sledeću generaciju Rapid automobila, kako bi ona postala legitimni rival Golf liniji, kompanije Volkswagen...

Sudeći prema direktoru prodaje i marketinga kompanije Škoda, Alanu Faviju, novi Rapid modeli stići će na tržište sledeće godine pod drugačijim imenom, sa radikalno poboljšanom tehnologijom i sveukupno promenjenim stilom.

"Ne znam kako ovo da objasnim, osim da, naše prisustvo u pomenutom kompakt segmentu ne može biti skromnije, od današnjeg. Sa trenutnom linijom Rapid Sportback, naša kompanija ne uspeva da se probije kroz sve i ubedi ljude da je ravnopravan konkurent u svojoj klasi", izjavio je Favi.

Škoda je sigurna da će nova varijanta modela Rapid predstavljati duplo veći uspeh i prodavati isto toliko jedinica u samo prvoj godini od izlaska i u poređenju sa linijom koju menja. Tokom prošle godine, češki brend prodao je ugrubo 66.512 modela Rapid širom Evrope. Direktor takođe tvrdi da će novi automobil biti potpuno drugačiji od modela Octavia.

"Novi Rapid neće biti dostupni u karavan varijantama, dok će Octavia ostaviti ovaj oblik kao veći deo ukupne prodaje. Rapid je očigledno Golf rival po pitanju dizajna, dok Octavia nastavlja da igra ulogu kompakta iz tri dela. Pravi takmac Golf liniji predstavljaće naš Rapid, a njega nikako više nećete moći da pomešate sa Octavia modelima", dodao je Favi.

Platforma ispod nove Škoda Rapid linije baziraće se na MQB AO seriji Volkswagen grupacije, trenutno korišćene na serijama Seat Ibiza i VW T-Roc. Sa ovom usavršenom šasijom, Škoda će biti u mogućnosti da preuzme sve prednosti koje nemački brend njome nudi, tačnije, benzinske motore malog kapaciteta, uključujući jednolitarske trocilindraše sa snagom između 84 i 109 konja. Dodatno, u ponudi će se naći i 1,5 litara velike jedinice sa 148 ks, dok su dizeli zapremine 1,6 litara takođe u opticaju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group