Škoda Kodiaq RS je pristojan SUV sa dodacima

Više slika

Više slika

Kada se RS oznaka da Škoda modelima, to je oduvek označavalo uzbuljiviju vožnju, koja je ispraćena nekim specijalnim detaljima u enterijeru i eksterijeru takođe.

Sada, po prvi put, ovaj češki proizvođač automobila koristio je performansne odrednice na svom SUV modelu, predstavljajući nam novu verziju Kodiaqa.

Sa zvaničnim debijem tokom sajma automobila u Parizu održanom ove godine, Kodiaq RS ima pogonski sklop sa 237 konjskih snaga i 500 Nm obrtnog momenta, u svom 2.0 litarskom dizel motoru. Bi-turbo TDI dizelaš je najmoćniji od svih koji su ikada korišćeni u jednom modelu slavnog češkog brenda, a uparen je sa sedmostepenim automatiskim prenosom brzine i pogonom na sva četiri točka.

Posmatrajući performanse, Kodiaq RS je zaista interesantan, jer od nula do sto kilometara na čas iz stanja mirovanja ubrzava za samo sedam sekundi, dok je maksimalna brzina koju može dostići 220 kilometara na čas.

Sa RS logoima, točkovima od dvadeset inča i kočionim kleštima od sedamnaest inča, vidljivim izduvnim granama, elementima koji se presijavaju i novim branicima, možemo slobodno reći da se Kodiaq uživeo u svoju novu ulogu. Isto to može biti rečeno i za njegov enterijer, koji je dobio sedišta sportskog dizajna napred, obmotana kožom i imitacijom velura, sa kontrastnim šavovima koji akcentuju njegov specijalni karakter.

Regularni Kodiaq model je veoma komforni i prostrani kruzer, a RS oznaka to ne menja, barem ne u lošem maniru. Zapravo, RS model ima istovetnu adaptivnu suspenziju amortizera, tako da se on zaista lepo ponaša čak i u Sport režimu vožnje, pružajući putnicima mogućnost uživanja u putu koji je stabilan i nadasve udoban.

Sa tim na umu, moramo napomenuti da on definitivno nije manje skupocena alternativa za Porsche Macan Turbo, već dobro osmišljeni individualni SUV koji se izdvaja od svih drugih zbog svojih ključnih unapređenja i moćnog motora.

Tim AutoTrader putovao je do juga Španije kako bi testirao novi Kodiaq RS, a u video snimku možete saznati šta su oni imali da kažu na tu temu:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group