Škoda debituje sa novom linijom vozila za hitne službe

Više slika

Više slika

Češka kompanija Škoda ostaje verna i nastavlja svoju pomoć bezbednosnim i hitnim službama ove zemlje predstavljajući potpuno novu liniju...

Predstavnici čopora jesu Kodiaq Fire & Rescue modeli, posebne verzije terenaca opremljene prepoznatljivom liverijom i posebnim rotacionim svetlima. Ova linija autmobila predstavljena je kao krajnje raznovrsna zahvaljujući multiterenskim mogućnostima, a nedavno joj se pridružila i varijanta hitne pomoći.

Vrhunska verzija Superb linije automobila pridružila se takođe porodici specijalno kreiranih modela i sa sobom donosi 280 sufiks. Najmoćnija proizvodna Škoda ikada, u ovom slučaju predstavlja policajca na tajnom zadatku i koristi dvolitarski TSI benzinski motor, koji deli sa linijom Seat Leon Cupra, kako bi se na što efikasniji način borila protiv kriminala. Ovaj automobil poseduje 280 ks, kanalisanih preko standardnog pogona na sva četiri točka putem DSG automatskog menjača, a potrebno mu je svega 5,8 sekundi kako bi dostigao stotku iz mesta.

Kompanija Škoda je imala i najboljeg čovekovog prijatelja na umu takođe, sa specijalnom verzijom Superb modela namenjenoj K9 jedinicama, nazvanom Superb Estate Police Dog Vehicle. Ova varijanta dolazi sa dva savršeno klimatizovana boksa za pse kreirana od fiberglasa, koji su prema navodima odobreni od RSPCA i DEFRA organizacija, ali i sirenom od sto ampera u tri tona.

Konačno ovoj grupi priključio se i model Octavia Scout koji je pretvoren u vozilo hitne pomoći i za njega se tvrdi da je idealno za udaljene lokacije zahvaljujući mogućnostima pogona na sva četiri točka i uvećanom rastojanju od zemlje. Ovaj automobil je takođe u mogućnosti da ponese impresivnih 654 kilograma tereta u vidu specijalne terenske opreme ove službe.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group