Škoda će lansirati vRS verziju kao svoj prvi električni terenac

Više slika

Više slika

Kompanija Škoda potvrdila je planove za lansiranje vRs varijante svojih budućih električnih terenskih modela...

Razgovarajući sa medijima, šef prodaje i marketinga češkog brenda, Alain Favej, izjavio je da nova vozila neće zasnivati svoje postojanje na performansama.

"Postojaće nove vRS verzije svih naših budućih električnih automobila, a oni će se daleko više oslanjati na stil i vozačko iskustvo, nego na performanse", rekao je direktor.

Ova varijanta će na tržište stići tokom 2022. godine, tri nakon što proizvodna verzija Vision E koncepta ugleda svetlost dana. Pomenuta vozila će biti lansirana sledeće godine, a kompanija Škoda će vrlo brzo predstaviti njene električne flote. Češki brend veruje da će ova serija automobila predstavljati ozbiljnu alternativu Model 3 liniji kompanije Tesla, vrednim 35.000 dolara, uprkos tome što će se zasnivati na krosoverima.

U konceptnoj verziji, ovo vozilo poseduje dva električna motora koja kombinovano isporučuju 301 ks i nude 310 kilometara prelaznog opsega pri jednom punjenju. Škoda električni modeli biće daleko više i od samih cifara, takođe. Sudeći prema Faveju, novi E modeli biće zabavni za vožnju i ekstremno pristupačni. Ukoliko inžinjeri njegovog brenda sve urade kako treba, oni će dodatno izgledati veoma privlačno.

Koncept predstavljen na prošlogodišnjem šangajskom sajmu automobila, Shanghai Motor Show, ostvario je izuzetan uspeh u auto svetu i zavredeo veliku pažnju iz svih pravih razloga. Prednji deo, na primer, uključuje trougaone farove, koji mogu biti spojeni sa LED svetlima u jednoj liniji koja se proteže ispod haube.

Očigledno, vRS verzije performansi doći će kao premijum iznad standardnih modela, međutim, Škoda će i dalje nastojati da održava daleko manje cene od onih koje kalifornijska kompanija postavlja za svoje Model 3 automobile, tako da ni oni, prema svemu sudeći, neće biti preterano skuplji od tradicionalnih ICE alternativa.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group