Škoda će lansirati vRS verziju kao svoj prvi električni terenac

Kompanija Škoda potvrdila je planove za lansiranje vRs varijante svojih budućih električnih terenskih modela...

Razgovarajući sa medijima, šef prodaje i marketinga češkog brenda, Alain Favej, izjavio je da nova vozila neće zasnivati svoje postojanje na performansama.

"Postojaće nove vRS verzije svih naših budućih električnih automobila, a oni će se daleko više oslanjati na stil i vozačko iskustvo, nego na performanse", rekao je direktor.

Ova varijanta će na tržište stići tokom 2022. godine, tri nakon što proizvodna verzija Vision E koncepta ugleda svetlost dana. Pomenuta vozila će biti lansirana sledeće godine, a kompanija Škoda će vrlo brzo predstaviti njene električne flote. Češki brend veruje da će ova serija automobila predstavljati ozbiljnu alternativu Model 3 liniji kompanije Tesla, vrednim 35.000 dolara, uprkos tome što će se zasnivati na krosoverima.

U konceptnoj verziji, ovo vozilo poseduje dva električna motora koja kombinovano isporučuju 301 ks i nude 310 kilometara prelaznog opsega pri jednom punjenju. Škoda električni modeli biće daleko više i od samih cifara, takođe. Sudeći prema Faveju, novi E modeli biće zabavni za vožnju i ekstremno pristupačni. Ukoliko inžinjeri njegovog brenda sve urade kako treba, oni će dodatno izgledati veoma privlačno.

Koncept predstavljen na prošlogodišnjem šangajskom sajmu automobila, Shanghai Motor Show, ostvario je izuzetan uspeh u auto svetu i zavredeo veliku pažnju iz svih pravih razloga. Prednji deo, na primer, uključuje trougaone farove, koji mogu biti spojeni sa LED svetlima u jednoj liniji koja se proteže ispod haube.

Očigledno, vRS verzije performansi doći će kao premijum iznad standardnih modela, međutim, Škoda će i dalje nastojati da održava daleko manje cene od onih koje kalifornijska kompanija postavlja za svoje Model 3 automobile, tako da ni oni, prema svemu sudeći, neće biti preterano skuplji od tradicionalnih ICE alternativa.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group