NOVI CLS - Prefinjena sportska linija

Za generaciju ispred, sa CLS-om, Mercedes-Benz je 2003. godine stvorio novu klasu vozila, koja je po prvi put objedinila eleganciju i dinamičnost kupea, sa udobnošću i funkcionalnošću sedana...

Kupci su bili oduševljeni, konkurencija zatečena. Tokom niza godina, CLS je ostao jedini kupe sa četvoro vrata u sopstvenoj klasi i, počev od oktobra 2004. izabralo ga je oko 170.000 vozača širom sveta. 

Enterijer modela CLS je vanvremenski i kombinuje jednostavnu eleganciju sa inovativnim detaljima i savršenstvom ručne izrade. Kao onaj koji diktira dizajn, CLS  postavlja nove standarde enterijera svojim širokim opsegom opcija. Pet boja enterijera, pet konfiguracija dizajna, kao i tri različita kvaliteta kože, su u ponudi.

CLS živi svoju ulogu kao dizajnerska ikona kroz inovativne završne materijale. Primer ovoga je uzbudljivo preplitanje satenske završne obrade i metalik površina. CLS ujedno odiše i prefinjenom sportskom prirodom, svojim luksuznim elementima opreme visoke klase, koji se mogu naći na nosaču instrument ploče, središnjoj konzoli i delovima na vratima. Enterijeru je dat čak progresivniji izgled sa dodatkom klavir-laka ili karbonskih AMG elemenata.

Pored serijskog modela, Mercedes je predstavio svoj novi luksuzni, ali i performansama očaravajući, model CLS u AMG varijanti. Manje dizajnerske izmene naglašavaju sportski karakter i agresivnost, koja se krije iza redizajniranog prednjeg branika, maske i poklopca motora. Ispod poklopca motora, krije se 5.5 litreni biturbo agregat, sa 518 konjskih snaga i 699 Nm obrtnog momenta, a snaga se prenosi putem sedmobrzinskog Speedshift MCT menjača. Do stotke, ovaj automobil ubrzava za 4.4 sekunde i postiže maksimalnih elektronski limitiranih 250 kilometara na sat.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group