500 “Spiaggina ‘58” - Fiatov način odavanja počasti legendi

Više slika

Više slika

Šezdeseta godišnjica ikoničnog modela 500 Jolly Spiaggina pružila je kompaniji priliku da predstavi jedno od najspecijalnijih izdanja linije 500 ikada...

Nova varijanta legendarnog serijala odaje poštu nečemu što je opisano kao prva specijalna linija automobila bazirana na originalnom Cinquecento. Novi Fiat 500 Spiaggina ’58 biće ograničen na 1.958 jedinica, u čast godine kada je model rođen. Novo posebno izdanje biće ponuđeno samo u kabriolet varijanti, finiširanoj Volare Blue liverijom i mekanim krovom u boji slonovače.

Ostale prepoznatljive karakteristike uključuju belu liniju na sredini, komplet šesnaestoinčne aluminijumske felne i poklopce retrovizora, retro Fiat logo, kao i hromirane “Spiaggina ‘58” oznake u italik skripti.

Putnička kabina poseduje uklapajuće Volare Blue detalje na kontrolnoj tabli, zajedno sa dvobojnim dizajnom sedišta koji poseduju bazu u sivoj boji i gornje delove u tonu slonovače. Specifikovane patosnice i retro logo kompanije Fiat na upravljaču, kompletiraju sve promene izvršene u enterijeru putničke kabine. Sedmoinčni informativno zabavni sistem marke Uconnect, ponuđen je kao standard, kao i sedmoinčna instrument digitalna tabla, senzori za kišu, automatska klimatska kontrola i zadnji parking senzor.

Novi Fiat 500 Spiaggina ’58 biće dostupan sa samo jednom motornom opcijom, 1,2 litara velikom benzinskom jedinicom dobrom za 69 ks i kreiranom prema poslednjim Euro-6D regulatornim normama.

Originalni 500 Jolly model, poznatiji kao ‘Spiaggina’ ili bagi za plažu, kreiran je od strane brenda Carrozzeria Ghia između 1958. i 1956. godine, a prodavan je u Evropi, Severnoj Americi i Južnoj Africi, po ceni normalnog modela iz serije 500. Automobil je postao popularan među uticajnim ličnostima tog doba, uključujući Aristotela Oanzisa i Jula Brinera.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group