50 godina Shelby Cobra Daytona Coupe

Shelby American je otkrio model za 50 godina FIA Cobra 427 modela, a zove se 50th Anniversary Cobra Daytona Coupe...

 

Napraviće samo 50 primeraka, sa aluminijumskim telom, ili od fiberglasa. Samo šest originalnih Shelby Cobra Deytona kupea je napravljeno šezdesetih godina, što ga čini jednim od najređih automobila na sdvetu. Od tada svaki od ovih šest automobila je vredan nekoliko miliona dolara, tako da je posedovanje jednog od njih skoro nemoguće. 

Alternativa je ova reinkarnacija, Daytona Cobra Coupe, koji je napravljen prema originalnim nacrtima i merama. Novi modeli ostaju verni originalu sa replikama starih suspenzija, šasije, kao i drvenim volanom, pored drugih detalja. 

Svaki automobil dolazi opremljen premijum kožom u enterijeru, posebnim oznaka, modernim disk kočnicama kao i jačim ramom. Prave se prema porudžbini i isporučuju bez motora, pa može da ih završi ili kupac, ili ovlašćeni distributer. 289 aluminijumski blok V8 koji dolazi sa isti serijskim brojem kao i kupe je dostupan kao poseban deo iz Shelby Engine kompanije. 

Cena ovog automobila, bez motora, je 349 995 dolara. Ukoliko možete sebi da priuštite ovako nešto, treba da znate da Shelby već prihvata porudžbine po principu ko prvi uplati, dobija auto. 

Automobili će biti prikazani na Gordon McCall’s Motorworks Revival, 12. avgusta i biće prikazani tokom vikenda i na Rolex Motorsports Reunion, unutar Mazda Raceway-a. 

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group