2025 Mercedes EQG: prava G klasa ili off-road maneken

Više slika

Više slika

Električna G-Klasa će debitovati sledeće godine sa aerodinamički optimizovanim dizajnom koji je bezvremenski i prepoznatljiv…

Mercedes EQG / G-Klasa EV se približava proizvodnji jer je kompanija objavila nove fotografije električnog SUV modela i nagovestila da dolazi "uskoro". Iako proizvođač automobila čuva detalje u tajnosti, opisali su ga kao "pravu off-road ikonu" i "najbolje od svih svetova." Mercedes je dalje dodao da je to "pravi G" koji spaja "sofisticiranost i naprednu električnu tehnologiju."

Model je bio prikazan EQG konceptom, a možemo slobodno reći da nas neodoljivo podseća na automobil konvencionalnog pogonskog sklopa, koji takođe dobija redizajn. Međutim, postoji nekoliko očiglednih tragova da ovo nije obična G-Klasa.

Najveći je kvadratni 'nosilac rezervnog točka', koji je verovatno kutija sa opcijom zaključavanja koju smo mogli videti na konceptu. Pri pažljivijem pregledu primećuje se i nekoliko aerodinamičkih stilskih izmena, uključujući posebne točkove i male proreze na zadnjim blatobranima. Takođe možemo očekivati potpuno zatvorenu rešetku sa kutijastim dizajnom.

Prethodne špijunske fotografije su pokazale da će enterijer biti malo drugačiji od današnjeg modela jer će usvojiti novi volan, redizajniranu centralnu konzolu i prepravljeni centralni stub sa novim komandama. Neke od ovih promena će verovatno biti zajedničke i sa redizajniranom ICE varijantom, ali G-Turn dugme će biti jedinstveno za EV i omogućavaće mu da izvodi 'okrete tenka'.

Mercedes je bio suzdržan oko specifikacija i detalja, ali planirano je da EQG ima četvoromotorni pogonski sklop sa "ogromnom vučnom snagom i kontrolom". Takođe možemo očekivati opcionalnu bateriju produženog dometa, koja ima hemiju silicijumskih anoda koja obećava povećanje energetske gustine za 20-40%. To bi trebalo rezultirati "značajnim" povećanjem dometa.

Iako ostaje mnogo pitanja, ne treba očekivati da će se model videti uskoro jer je Mercedes ranije rekao da će biti predstavljen tek sledeće godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group