2023 Ford E-Transit Custom - Električni kombi futurističkog dizajna

Napori ka elektrifikaciji kompanije Ford napravili su veliki korak napred sa predstavljanjem potpuno novog E-Transit Custom modela...

Kreiran kao potpuno električni naslednik najbolje prodavanog kombija u Evropi, E-Transit Custom predstavlja veoma upečatljiv segment gde dosada uglavnom vlada u svakom kutku.

Odvažan dizajn automatski se ističe jer novi kombi poseduje izražajnu prednju stranu, kao i akcentovanu prednju masku koju okružuju LED farovi spojeni svelosnom trakom. Ovim karakteristikama priključen je skulpturni branik i priključak za punjenje na prednjoj strani.

Ostatak kombija je dosta konvencionalniji, ali i on poseduje pločasti stil koji stvara meke i suptilne krivine. Nova linija takođe dolazi i sa izdašnim međuosovinskim rastojanjem, fluidnim linijama bočnih stranica i prominentnim rubovima točkova. Moderan stilski jezik nastavlja se i pozadi sa LED štopaljkama i nešto klasičnijim zadnjim delom duplih vrata.

Ford za sada zadržava specifikacije nove linije u kompletnoj tajnosti, ali je naveo da nove kombije pokreće potpuno električna arhitektura i da oni poseduju targetirani prelazni opseg od 380 kilometara. Novi model stiže sa brzim punjačem, vučnim mogućnostima i ProPower Onboard tehnologijom, baš kao i F-150 Lightning. Poslednje tehnologije omogućiće vlasnicima da iskoriste portabl generatore kako bi napajali svetla, alate i ostalu opremu na gradilištima.

Iako je ovo prilično škrto predstavljanje, kompanija Ford tvrdi da je ovaj kombi dizajniran kako bi postavio nove standarde u Evropi i njenom jednotonskom kombi segmentu, pomažući poslovnim ljudima širom regiona da na efikasan način izvrše promenu na elektrifikovanim vozilima. Proizvođač automobila je dodao da će svi kombiji nove serije biti podržani Ford Pro softverom, punjenjem, servisom i finansijskim rešenjima putem široke platforme namenjene povećanju vremena neprekidnog rada i redukovanja operativnih troškova.

Saznaćemo nešto više o E-Transit Custom tokom sledećeg septembra, pred početak njegove proizvodnje koja će startovati u Turskoj drugom polovinom 2023. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group