2020 Škoda Octavia dobija klasični izgled i električni pogonski sklop

Više slika

Više slika

Četvrta generacija Škoda Octavia modela već se nalazi u test fazi, a praćena je brojnim špijunskim fotografijama, uhvaćenim objektivima raznih fotografa…

Sa vizuelne tačke gledišta, ne postoji previše toga o čemu možemo govoriti, a da već nismo rekli, jer model zadržava stil i izgled trenutne generacije. Međutim, određeni izvori tvrde da nova generacija Octavia modela stupa na scenu sa redizajniranim duplim farovima nalik onim na modelu Mercedes-Benz E-Class i dobija nešto klasičniji izgled.

Plastična hirurgija unosi nove i veće maske hladnjaka i hromirane umetke, zajedno sa redizajniranim farovima i različitim enterijernim finišima, opremom poslednje tehnologije, koja uključuje nove informativne sisteme i daleko moderniju digitalnu instrument tablu.

Ispod karoserije, redizajnirani Škoda Octavia model doći će kao redizajnirana verzija MQB platforme. Identična arhitektura takođe će biti iskorišćena za modele Volkswagen Golf Mk8, Seat Leon i Audi A3 linija koji stužu sledećeg leta.

Snaga novog češkog kompakta dolazi iz nekoliko benzinskih motora. Za sada je i dalje veoma rano govoriti o detaljima, ali deluje da će biti uključene turbo četvorocilindrične jedinice zapremine 1,5 litara ispod haube. Ovi motori stvaraće oko 200 ks, dok će u vrhunskim RS i vRS derivatima posedovati oko 250 ks.

Štaviše, kompanija ne deluje zainteresovano za izbacivanje dizelaša iz postavke predstojećih Octavia modela, a oni će se zasnivati na 1,5 litarskim naftašima, koji će zameniti trenutne jedinice od 1,6 litara. Nešto dalje niz drum, Škoda Octavia takođe sa sobom doneće i električne linije sa 48V mid hibridnim pogonskim sklopovima.

Tačan datum predstavljanja nove linije za sada nije poznat, ali određeni izvori najavljuju da će stići do kraja sledeće godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group