2019 Skoda Kodiaq RS zvanično u rukama kraljice Ringa

Više slika

Više slika

Ukoliko na tržištu tragate za kompaktnim krosoverima orijentisanim performansama, onda ćete možda želeti da sačekate pre nego što uložite depozit...

Potrebno je sačekati malo, jer je Škoda Kodiaq RS konačno tu. Novi model je zvanično potvrđen od strane kompanije sa nekoliko zvaničnih fotografija, na kojima se vidi prototip u rukama, nikog drugog do Sabine Šmic, vozača koji poseduje titulu kraljice Nirnbrurgringa.

Nurburgring Queen je dobila priliku da vidi od čega je novi Škoda Kodiaq RS kreiran, na poznatoj nemačkoj stazi. Međutim, ona nije bila usamljena u ovoj avanturi, jer joj je društvo u svojstvu suvozača, pravio Frantisek Drabe, čovek koji je zadužen za projekat nove linije.

Češki brend nije bio rad da pruži uvid u performanse i specifikacije svog novog modela, ali je obećao da će otkriti ostatak nirnburške priče u narednih nekoliko dana. Za sada nismo sigurni da li će se ovo dogoditi onda kada planiraju proslavu svoje onlajn prezentacije, tako da ćemo morati da sačekamo i vidimo. Nova generacija modela najverovatnije će posedovati svetsku premijeru na pariskom sajmu automobila, 2018 Paris Auto Show, oktobra meseca.

Za sada nam ostaje da se zadovoljimo glasinama koje navode da će novi modeli koristiti dvolitarske turbo dizel četvorocilindraše, iz Volkswagen Passat linjije sa evropskim specifikacijama. Ukoliko ovo zaista bude slučaj, onda možemo očekivati nešto veću snagu od one u liniji Passat, koja iznosi 240 ks i 500 Nm obrtnog momenta, a ona će biti kanalisana na obe osovine putem DSG menjača. Pominju se i benzinske dvolitarske, turbo četvorocilindrične jedinice, najverovatnije iz modela Octavia RS / VW Golf GTI.

Sa druge strane, proizvodna verzija modela takođe, može dobiti i crne finiše na prednjoj masci, zajedno sa mandatornim RS oznakama, krovnim šinama, svim ostalim delovima eksterijera i zatamnjenim svetlosnim signalizacijama na oba kraja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group